Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 387818" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">ŞARK FONDÜSÜ </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kg bonfile </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 diş sarımsak (ortadan 2'ye kesilmiş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay kaşığı karabiber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağı Bernez sos </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>8 çorba kaşığı kızarmış ekmek </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1250 gr (6+1/4 su bardağı) et suyu </strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Mayonezi: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 yumurtanın sarısı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kahve kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kahve kaşığı karabiber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı hardal </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağından biraz fazla zeytinyağ </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 limonun suyu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çorba kaşığı kırmızıbiber </strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Mayonezi hazırlamak için, küçük bir kasede yumurta sarısı, tuz, biber ve hardalı karıştırınız. Yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, bütün malzeme iyice karışana kadar çırpınız. Zeytinyağı damla damla, sürekli çırparak ekleyiniz. (Yağı çok yavaş damlatınız, yoksa mayoneziniz kesilebilir. Mayonez koyulaşınca, yağı biraz daha hızlı eklemeye devam edebilirsiniz.) Mayonezin çok koyu olmasını ya da kesilmesini önlemek için zaman, zaman birkaç damla limon suyu ekleyiniz. Bütün zeytinyağı karıştırıldıktan sonra, kalan limon suyunu ve kırmızıbiberi ekleyip, mayonezi bir kenara bırakınız. </strong></p><p><strong>Bonfilelere yarıya kesilmiş sarımsağı sürüp, üstüne tuz ve biberi serpiniz. Bonfileleri 1,5 cm'lik kuşbaşı parçalara kesip, büyük bir servis tabağına yerleştiriniz. </strong></p><p><strong>Bernez sosu, kıyılmış taze soğanları, kızarmış ekmekleri ve hazırladığınız mayonezi ayrı ayrı küçük servis kaselerine koyup, garnitür kaselerini bir kenara bırakınız. </strong></p><p><strong>Orta boy bir tencerede et suyunu harlı ateşte kaynatınız. Et suyunu fondü kasesine döküp, kaseyi ispirto ocağının üstüne oturtunuz. Et suyu yeniden kaynayınca, kuşbaşı etleri kendi çatallarına ya da şişlerine geçirip, suya batırarak haşlayınız. Mayonezi ve garnitürlerini yanında servis ediniz.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 387818, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]ŞARK FONDÜSÜ [/COLOR] [LIST] [*]1 kg bonfile [*]1 diş sarımsak (ortadan 2'ye kesilmiş) [*]1 çay kaşığı tuz [*]1 çay kaşığı karabiber [*]1/2 su bardağı Bernez sos [*]4 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış) [*]8 çorba kaşığı kızarmış ekmek [*]1250 gr (6+1/4 su bardağı) et suyu [/LIST] [COLOR="#0000CD"]Mayonezi: [/COLOR] [LIST] [*]1 yumurtanın sarısı [*]1 kahve kaşığı tuz [*]1 kahve kaşığı karabiber [*]1 tatlı kaşığı hardal [*]1/2 su bardağından biraz fazla zeytinyağ [*]1/2 limonun suyu [*]1 çorba kaşığı kırmızıbiber [/LIST] Mayonezi hazırlamak için, küçük bir kasede yumurta sarısı, tuz, biber ve hardalı karıştırınız. Yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, bütün malzeme iyice karışana kadar çırpınız. Zeytinyağı damla damla, sürekli çırparak ekleyiniz. (Yağı çok yavaş damlatınız, yoksa mayoneziniz kesilebilir. Mayonez koyulaşınca, yağı biraz daha hızlı eklemeye devam edebilirsiniz.) Mayonezin çok koyu olmasını ya da kesilmesini önlemek için zaman, zaman birkaç damla limon suyu ekleyiniz. Bütün zeytinyağı karıştırıldıktan sonra, kalan limon suyunu ve kırmızıbiberi ekleyip, mayonezi bir kenara bırakınız. Bonfilelere yarıya kesilmiş sarımsağı sürüp, üstüne tuz ve biberi serpiniz. Bonfileleri 1,5 cm'lik kuşbaşı parçalara kesip, büyük bir servis tabağına yerleştiriniz. Bernez sosu, kıyılmış taze soğanları, kızarmış ekmekleri ve hazırladığınız mayonezi ayrı ayrı küçük servis kaselerine koyup, garnitür kaselerini bir kenara bırakınız. Orta boy bir tencerede et suyunu harlı ateşte kaynatınız. Et suyunu fondü kasesine döküp, kaseyi ispirto ocağının üstüne oturtunuz. Et suyu yeniden kaynayınca, kuşbaşı etleri kendi çatallarına ya da şişlerine geçirip, suya batırarak haşlayınız. Mayonezi ve garnitürlerini yanında servis ediniz.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top