Araba fiyatına begonvil ağacı

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Çok renkli begonvil ağacı

Bodrum'da yetiştirilen ve 5 rengin bir arada bulunduğu bodur begonvil ağacı, 7 bin 500 dolardan satılıyor. Peyzaj mimarı Deniz Baykal ilginin yoğun olduğu 25 yıllık 8 begonvil ağacından 6'sının 2 hafta içinde alıcı bulduğunu söylüyor. Neredeyse araba fiyatına satılan begonvil ağacını satın alamayanlar fotoğraf çektiriyor.

begonvil.jpg

Begonvil Çiçeği Bakımı​

Balkonda begonvil bakmak istiyorsanız öncelikle büyük boyutta bir saksı satın almanız gerekir. En büyüğünü de alabilirsiniz! Ayrıca düzenli olarak saksı değişimi yapmak zorunda olduğunu bilmelisiniz. Çünkü çabuk büyüyen ve kabına sığmayan bir çiçek türüdür. Bu nedenle saksı değişimi gerekir.
  • Saksı değişimi için öncelikle çiçeği dikkatli bir şekilde kökleri ile birlikte bulunduğu kaptan çıkarın. Bunun için toprağı yavaş yavaş boşaltmak en ideal işlem olacaktır. Bazı püf noktalarını dikkate alarak bakımı hakkında deneyime sahip olunca balkonunuzu şenlendirme işlemine keyifle devam edebilirsiniz.
  • Kış aylarında haftada bir kez yaz aylarında ise haftada iki kez sulama yapmak gerekir. Bunun için toprak kuru mu diye test ederek daha güvenli bir sulama gerçekleştirebilirsiniz. Toprağa parmağınızı batırın ve nem testi yapın. Eğer toprak kuru ise sulama yapabilirsiniz.
  • Çiçekleri güneşi severken yaprakları güneş nedeniyle kolayca solar. Bu nedenle direk güneş almayan bir balkonda büyümeleri gerekir.
  • Soğuk havalarda yani kış aylarında begonvil çiçeği dışarıda bırakılırsa donup ölebilir. Bu nedenle kış aylarında onu evin içerisinde ağırlamanız ve bakmanız gerekir. Eğer balkon camla kaplı ise orada kalmaya devam edebilir.
  • Bahçede gölgelik ve gün ışığının bazı saatlerde vurduğu bir alan varsa oraya begonvil çiçeği ekebilirsiniz.

Begonvil Özellikleri

Begonvil çiçeği çok hızlı bir şekilde büyür ve çiçek açarlar. Ancak büyüme hızının doğadaki gibi ilerlemesi için iyi bir şekilde bakmak gerekir. Yaprakları zamanla solar ve yenilenir. Bu böyle devam eder. Bu nedenle solmuş yaprakları gübre yapmak için biriktirebilirsiniz. Budanmayı çok sevdiği için ne kadar iyi budanırlarsa bir o kadar çok çiçek verir ve daha çok büyürler.

Begongil bitkisi sarmaşık ve çalı yapılı olmuş olsa da saksı gibi yerlerde de kolaylıkla yetişir. Biraz daha özen ile balkonlarınızı begonvil çiçekleri ile donatabilirsiniz. Begonvil bitkisi azgın ve hızlı büyüyen bir bitki türü değildir, bir kaç yıl (ortalama 4-5yıl) içinde 5 metreye kadar büyüyebilir. İlkbaharın başlarında çiçek açmaya başlayan begonviler son bahar sonlarına doğru çiçek açmayı bırakır. yılda 3 defa çiçek açtıkları gözlemlenmiştir.

Begonvil çiçeği faydaları

Balkonda çay keyfi yaparken huzur dolu saatler geçirmek için bir begonvil çiçeği bakabilirsiniz. Ancak bu çiçeğin sahip olduğu faydaları bilenler güzelliğini ikinci plana bırakıp faydaları nedeniyle daha dikkatlice bakmaya çalışıyorlar.
  • İlk ve en önemli faydası bulunduğu ortamdaki havayı temizlerler. Kokusu sadece içimizi ferahlatmaz bir yandan da kötü havanın temizlenmesine katkı sağlar.
  • Bu çiçeğe baktıkça stresten uzaklaşırsınız. Bu nedenle psikologlar stresten uzak kalmak için hastalarına çiçek bakmak gibi hobilere yönelmelerini söylüyor.

 
Top