• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Anton Bruckner, Avusturyalı besteci

Suskun

V.I.P
V.I.P
200px-AntonBruckner.jpeg


Anton Bruckner
(d. 4 Eylül 1824 - ö. 11 Ekim 1896)
Avusturyalı bir bestekar.
Brucker'in ünü senfonileri, ayin müzikleri ve ilahiler üzerineydi.
Senfonileri çoğu zaman Avusturya-Almanya Romantizminin son dönemini temsil ettiğine inanılmış, bunun sebebi de ahenkli dili, komplike polifonisi ve uzunluğu yüzündendi. Eserleri geniş uzunluğu yüzünden özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde kötülense de; Bruckner yardımcıları aracılığı ile eserlerinin birkaç versiyonunu yapıyordu, bunlardan da hangisini beğendiğini seçemiyordu.

Bruckner'in biyografi bir bestekâr için oldukça değişiktir, ve yorumcular kesin bir bilgiyi hayatı ve müziği üzerine sunmakta zorlandılar. Birçok anektod Bruckner'ı tarımsal bir yaşama alışkın olduğunu ve kozmopolit Viyana'ya uyum gösteremediğini sunar. Ama bunun yanı sıra, Bruckner'in müziği bu dönemde müzikteki radikalizmi, ahenksizliği ve hazırlıksız ayarlamaları gösteriyordu. Wagner ve Hugo Wolf gibi diğer radikal müzisyenlerin aksine, Bruckner diğer müzisyenlere karşı alçakgönüllü idi. Birçok müzisyen ve yazar Bruckner'in bu değişik hallerine karşı uyum gösteremedi, ve Bruckner'in müziğine karşı değişik tepkiler gösterdiler. Sadece günümüzde Bruckner saygı duyulmaya başlamıştır, bundan öncesinde de rakipleri müziğin "sarhoşu" ya da az pişmiş dahi gibi hakkında yakıştırmalar yapıyordu.
 
Top