• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Anneler Gününün Hikayesi Nedir? Anneler Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Her yıl mayısın ikinci haftası kutladığımız anneler gününün hikayesi, nasıl ortaya çıktığı merak ediliyor. Peki anneler gününde sürekli duyduğumuz Anna Jarvis kim? Bütün bu soruların cevapları haberimizde...

Anna Jarvis Kimdir?
On üç çocuktan onuncusu olan Anna jarvis, 1 Mayıs 1984 yılında doğmuştur. Amerika'da doğan Anna Jarvis'in annesi öğretmen ve babası rahiptir. On üç çocuktan sadece dört tanesi hayatta kalmış ve bunlardan biri de Anna Jarvis'tir. Anna Jarvis'in annesi savaş karşıtı eylemlere katılan biriydi ve kadınlara nasıl çocuk yetiştireceklerini anlatan konuşmalar yapan biri. Anna Jarvis'te annesi gibi bir öğretmen oldu. Daha sonra öğretmenliği bıraktı ve kütüphaneci oldu. Evlenmedi ve çocuğu olmadı. 1905'te yaşanan bir olay sonucu Anna Jarvis dünyaya adını duyurmayı başardı. Annesi kalp rahatsızlığı nedeniyle 1905 yılında vefat etmiş. 41 yaşında annesini kaybeden Anna Jarvis, annesinin 30 yıl önce söylediği bir söz üzerine annesi için önemli bir şey yapmak istemiş ve bu anneler gününün kutlanmasını sağlamış.

Anneler Günü Nedir? Nasıl Ortaya Çıktı?
Anna Jarvis'in annesinin vefatından sonra ortaya çıktığı düşünülse de anneler günü çok daha eskiye dayanmaktadır. Anna Jarvis moden anneler günü kutlamasını getirmiştir. Anneler gününün Sümerler zamanına hatta daha da eski zamanlara dayandığı söylenmektedir. Bereket ya da doğurganlığın sembolü olduğu için kadınlar sembolleştirilmiş hatta bunun için kutlamalar yapılmıştır. Bu gelenek çok çok eskiye dayanmaktadır.

Anneler Günü Dünya'da Nasıl Kutlanıyor?
Eski zamanlarda da kutlanıldığı bilinen anneler günü her ülkede farklı şekilde kutlanıyor. Geçmişten gelen gelenekle kutlanan anneler günü hristiyanların dini ritüele dönüştürdüğü bir gün olmuştur. İnsanlar aileleri ile birlikte kiliseye gitmektedir ve o gün izinli sayılırlar. Yunanistan ve Bolivya'da da farklı kutlama şekilleri olduğunu görürüz.

Anneler Günü Türkiye'de Nasıl Kutlanıyor?
Anneler günün 1956 yılından sonra kutlanmaya başladı. Her yıl mayısın ikinci haftasına denk gelen pazar günü anneler günü kutlanmaktadır. Annelere ufak hediyelerin alındığı veya güzel sözlerin söylendiği bir gün olarak kutlanır.

Anneler Günü Hikayesi
Anna Jarvis moden anneler gününü günümüze kadar getirmiştir. Annesinin,'' Bir gün birileri insanlık adına yaptığı yardımlardan dolayı unutulmaz bir anneler günüyle anılır. '' sözünü hatırlamış ve annesi vefat ettikten sonra onu unutulmaz bir şekilde anmak istemiş. Sadece annesi için değil ülkedeki anneler için kutlanması gerektiğini de düşünmüş. Annesinin kilisesi en iyi şekilde anmış ve bundan çok etkilenen Anna Jarvis yola koyulmuş. Dönemin önemli kişilerine mektuplar yazarak bunun yaygınlaşmasını ve hatta o günün tatil edilmesini istemiş. Ertesi yıl bu talebi dikkate alınmış ve daha sonra yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar başlamış. İlk kutlayan Batı Virginia oldu ve daha sonra Anneler Günü adı altında 1910 da Amerika'nın kutladığı bir gün olmayı başardı. 1915 yılında her yılın mayıs ayının ikinci haftası kutlama kararı alındı.
 
Top