Anne Rolüne En Çok Yakışan Ünlüler..

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
1. Adile Naşit
unluler-roller-01.JPG


Adile Naşit’i tanıtmaya gerek yok herhalde. Birçok rolde anne rolünü canlandıran Adile Naşit’in aklımızda en çok yer eden rolü tabi ki de Hafize Ana.


2. Mürüvvet Sim
unluler-roller-02.JPG


En akılda kalan rolü, Neşeli Günler filminde Ayşen Gruda’nın annesini oynamasaydı. Bunun dışında da birçok filmde anne rolü oynayan Mürüvvet Sim, Yeşilçam’ın unutulmaz anne karakterlerinden.


3. Aliye Rona
unluler-roller-03.JPG


Kendisini genelde dram filmlerinde, kötü anne rolünde gördük. Oğlunu, fakir kızdan ayırmak için uğraşır dururdu. Başka anne rolleri de var tabi ama Aliye Rona’yı kötü anne rolüyle hatırlayacağız.


4. Bedia Muvahhit
unluler-roller-04.JPG


Bedia Muvahhit, Türkiye’nin ilk müslüman kadın oyuncusu olarak bilinir. 45 farklı filmde rol aldı.


5. Neriman Köksal
unluler-roller-05.JPG


Neriman Köksal toplam 187 filmde rol aldı. Sinemamızın ilk Fosfor Cevriye’si olarak bilinir. Anne rollerinin en başarılı isimlerinden biriydi.


6. Hikmet Gül
unluler-roller-06.JPG


Toplam 61 filmi bulunan Hikmet Gül’ün en bilindik rolleri Çöpçüler Kralı’ndaki dedikoducu komşu ve Tosun Paşa filmindeki Seferoğulları kadınlarının elebaşı rolleridir.


7. Suna Pekuysal
unluler-roller-07.JPG


Temmuz 2008’de aramızdan ayrılan Suna Pekuysal, birçok film ve dizide rol aldı. Son zamanlardaki en unutulmaz rolü de Yeter Anne dizisindeki anne rolü oldu. Bu dizide, Özkan Uğur’un annesini canlandırıyordu.


8. Nermin Özses
unluler-roller-08.JPG


Tam 264 filmde rol alan Nermin Özses’i herkes ilk gördüğünde tanır. Ancak adını kaçımız biliyor? Filmlerde genel olarak kısa süreli rolleri yer almasına rağmen hafızalarda kalmayı başardı.


9. Şükriye Atav
unluler-roller-09.JPG


Ah Nerede filminin düşünceli ve cefakar annesi.. Oynadığı filmlerde genel olarak iyi anneyi canlandırıyordu. Türk sinemasında 71 filmi yer almaktadır.


10. Leman Akçatepe
unluler-roller-10.JPG


İlk olarak Uyanık Kardeşler ve Umutsuzlar filmlerinden aklımıza gelir Leman Akçatepe. Aynı zamanda Halit Akçatepe’nin annesi, Sıtkı Akçatepe’nin eşidir. Rol aldığı film sayısı ise 146.


11. Muadelet Tibet
unluler-roller-11.JPG


Çöpçüler Kralı’nda kedilere yemek veren teyzeyi hatırladınız mı? İşte Muadelet Tibet o kadındır. Yol filminde de Seyit Ali’nin annesi rolünü oynamıştır. Toplam film sayısı 64.
 

buhurdan

Özel Üye
Özel üye
Tam 264 filmde rol alan Nermin Özses’i herkes ilk gördüğünde tanır. Ancak adını kaçımız biliyor? Filmlerde genel olarak kısa süreli rolleri yer almasına rağmen hafızalarda kalmayı başardı.
Üçkağıtçı filminde 'Bilmem ki kızım seni iki ayağı kesik sümüklü Sülo bile beğenmediydi' diyen kadın değil mi bu? :D
 
Top