Anne Oğul

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
vvrArSt.jpg



Bir anne, arkadaşları ile top oynayan on yaşındaki oğlunu eve çağırır. Bir şeyler alması için bakkala gönderir.Annesinin istediklerini alıp gelen çocuk,"Anne arkadaşlarımla top oynuyorduk, sen çağırdın geldim.Şimdi izin verirsen onlar beni bekliyorlar" der.Anne çocuğunun oyununu bozduğunun farkına varır ve üzülür. "Teşekkür ederim oğlum.Hiç itiraz etmeden benim çağırıma uyduğun için,seni kutlarım, bu haraketinin karşılığında sana 50 Kuruş veriyorum" der, çocuğunu öperek arkadaşları ile oynamaya yollar.

Çocuk paraya çok sevinmiştir.Akşam yatak odasında ders çalışırken daha çok para kazanmanın yollarını düşünmeye başlar. Aklına daha önce buna benzer bir sürü olumlu davranışları olduğunu hatırlayarak annesine bir mektup yazmaya karar verir ve kağıt kaleme sarılır.

"Anneciğim, senin bana daha borçların var . Hatırlayabildiklerimin listesi aşağıdadır:

* Ödevimi yaptığım için.......2 Lira
* Bu hafta odamı temizlediğim için.......5 Lira
* Alışverişe gittiğim için.......2 Lira
* Küçük kardeşime baktığım için.......3 Lira
* Çöpü döktüğüm için.......3 Llira
* Sınıfı geçtiğim için.......50 Lira
* Bahçeyi temizlediğim için.......10 Lira

Toplam borç: 75 Lira "

diye yazar bir zarf içerisinde annesinin odasında aynanın önüne koyar.

Anne sabah odasında oğlunun mektubunu bulur ve heyecanla okur.Önce ne yapacağını nasıl haraket edeceğini, hangi hareketin doğru, hangisinin yanlış olacağını düşünür ve mektuba mektupla cevap vermeye karar verir. Eline bir kalem alır mektubun arka yüzünü çevirir ve şunları yazar:

"Sevgili oğlum; mektubunu aldım.Çok sevindim, bu oğlumdan aldığım ilk mektup olması nedeniyle de çok mutlu oldum. Ancak borçlarımın farkında olmadığım için çok üzüldüm.Senin de bana borcun var mı diye düşündüm,

* Seni dokuz ay karnımda taşıdım........ BEDAVA
* Hasta olduğunda başını bekledim, elimden geleni yaptım, senin için dua ettim.......BEDAVA
* Yıllar boyu değişik nedenlerle senin için gözyaşı döktüm.......BEDAVA
* Senin için geceler boyu kaygı duyup, uykusuz kaldım.......BEDAVA
* Oyuncaklarını topladım, yemeğini hazırladım, giysilerini yıkadım, ütüledim.......BEDAVA

Ve oğlum bunların hepsini topladığın zaman gerçek sevginin bedelinin olmadığını görürsün, bedavadır çünkü.
Sana borcum olan 75 Lira zarfın içindedir" diye yazar, zarfı oğlunun odasına koyar.

Odasında kendisine yazılmış mektubu gören çocuk, heyecanla zarfı açar, içindeki 75 Lirayı görünce çok sevinir. Parayı alıp cebine koyar. Oturarak annesinin yazdığı mektubu heyecanla okur.Mektubu okuduğunda, gözleri dolar. Anne ve babaların çocukları için verdikleri emeklere karşılık hiçbir şey talep etmemelerinin erdemini anlar, ve kendisini tutamayarak ağlamaya başlar.
Çok üzgün bir halde annesinin yanına gider "Anneciğim seni çok seviyorum" der.Önce aldığı 50 Kuruşu ve daha sonra aldığı 75 Lirayı geri vermek ister.Çok duygulanan anne, oğluna sarılarak mutluluk gözyaşları döker.
Sonra çocuk, eline kalemi alır ve mektubun üzerine büyük harflerle şunları yazar:


"HEPSİ ÖDENMİŞTİR."
 
Top