Android Telefonda Domain Uzantılı E-Posta Adresini Yapılandırma

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Günümüzde mobil cihazların kullanımı büyük bir hızla yükseliyor. Bu duruma webmasterlar da ayak uydurmak ve siteleriniz mobil cihazlara göre de düzenlemek zorundalar. Arama motorları için de bu durum son derece önemli.

Şimdi gelelim domain uzantısı ile oluşturduğunuz E-Posta hesabınızı Android telefonunuzda yapılandırmaya. Böylece gelen mailleri her an kontrol edebilirsiniz.

Daha önce domain uzantılı E-Posta hesabı oluşturmayı ŞURADA anlatmıştık. Sizin de domain uzantısı ile mail hesabınızı oluşturduğunuzu varsayıyoruz... Biz de şimdi "iletisim@cerezforum.net" hesabımızı Android telefona tanıtalım....


Android Telefonda Domain Uzantılı E-Posta Adresini Yapılandırma

* Telefonunuzun uygulamalar menüsünden E-posta simgesine dokunup açın. E-posta kur ekranı açılacaktır.


* Bu menüdeki ilgili alanları aşağıdaki gibi doldurun. Burada oluşturduğunuz E-posta adresini ve giriş şifrenizi tam olarak yazın ve MANUEL KURULUM butonuna tıklayın.

iclku8Y.png




* Hesap Türü olarak POP3 Hesabı seçin

G53iPCV.png



* Gelen sunucu ayarları ekranını aşağıdaki gibi doldurun.

Kullanıcı adı bölümüne E-posta adresini tam olarak yazın. Aşağıdaki resimde görüldüğü kurallar göre alanları doldurmanız durumunda sorun yaşamazsınız. Örneğin POP3 sunucusu pop3.cerezforum.net şeklinde gelebilir. Siz pop3 ifadesini mail olarak değiştirin.

İleri butonuna tıklayın. Eğer sorun yoksa bir sonraki adım penceresi açılacaktır.

szIT2qg.png



* Gelen e-posta sunucu ayarları penceresini de aşağıdaki kurala göre doldurun. ve İleri butonuna tıklayın.

UU4L56k.png



Artık bu aşamadan sonra "İleri" butonuna tıkladığınızda kendinize göre düzenleyebileceğiniz senkronizasyon ayarları ve kullanıcı adı belirleme ayarları var. Bunları değiştirebileceğiniz gibi olduğu gibide bırakabilirsiniz.

Herşey yolunda gittiyse telefonunuzda E-postanıza gelen mailler size otomatik olarak bildirilecektir... Örneğin aşağıdaki ekrandan forumun iletişim bölümünden iletilen bir postayı görüyorsunuz.

p88eYGG.png
 
Top