Android için WhatsApp'tan harika bir yenilik

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a Flash Call adı verilen yeni bir özellik geleceği duyuruldu. Bu özellik sadece Android cihazlarda çalışacak.

whatsapp.jpg

Dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'tan kullanıcılarını sevindirecek yeni bir güncelleme geliyor.

SADECE ANDROİD'E GELECEK​

Flash Call adı verilen bu özellik doğrulama şifresi girmeyi gereksiz hale getiriyor ve iOS kullanıcıları yararlanamayacağı bu özellikten sadece android kullanıcıları yararlanabilecek.

Kısa süre önce çoklu cihaz desteğini duyuran WhatsApp'ta Flash Call bu geçişi kolaylaştıracak.

Ani aramayla, WhatsApp size mesaj atmak yerine hızlıca çağrı bırakacak. Sistem arama kayıtlarınızı incelediğinde telefonunuzda WhatsApp'tan gelen aramayı görürse doğrulama gerçekleşecek.

Will Cathcart, Whatsapp sızıntılarıyla bilinen WA-BetaInfo'ya WhatsApp CEO'su önemli açıklamalarda bulundu. CEO Cathcart, tek bir hesabın dört ayrı cihazda kullanılabileceğini yani WhatsApp'ı kullandığınız telefon internete bağlı olmazsa dahi diğer cihazlardan kullanmaya devam edilebilecek.

Bu WhatsApp için devrimsel bir özellik. Bildiğiniz gibi WhatsApp'ı masaüstünden girmeye çalıştığınızda WhatsApp'ı kullandığınız telefon internete bağlı olmadığında masaüstünde de kullanamıyorsunuz. Yeni gelen güncelleme ile WhatsApp bu eksikliği kapatıyor

IPAD İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI​

Bu özellik WhatsApp'ın rakibi Telegram'da bulunuyor. WhatsApp, iPad'lerde kullanılamıyor. CEO Cathcart şirketin bir iPad uygulaması üzerinde de çalıştığını bildirdi.

Farklı cihaz desteği de düşünüldüğünde WhatsApp hesabınızı ayrı bir telefon numarasına ihtiyaç duymadan hem telefon hem tablet hem masaüstünde kullanabileceksiniz.

Apple cihazlarıyla Android cihazları arasında geçiş yapan kullanıcılar mesajlarını aktarmakta zorluk yaşıyordu.

Şirket yeni güncellemeyle bu sorunun önüne geçecek.

Sızan görüntüye göre bundan sonra kullanıcılar güvenli olmayan üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duymayacak.

Özellik şu anda geliştirme aşamasında. Ne zaman yayımlanacağına dair bir tarih bulunmuyor.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Her ne kadar uçtan uca şifrelenmiş mesajlar olsa da İsrailli yazılımcılar telefonu bir şekilde ele geçirip iletileri okumayı başarmışlar. Yazılımın adı da Pegasus :)

Biz sıradan kullanıcıların böyle bir yazılımla takibimiz elbette yapılmaz ama düşünsenize ülkelerin gizli görüşmelerinin başka bir ülkece izlendiğini. Basit bir olay gibi görünüyor ama tehlikenin boyutları inanılmaz büyük.
 
Top