• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Ana vatanı Güney Amerika olan patates

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Ana vatanı Güney Amerika olan patates; patates salatası veya patatesli poğaça gibi birçok tarifte kendine yer bulur. İlk zamanlar at yemi olarak kullanılan bu besin, zaman içerisinde yaygınlaşarak dünyada en çok tüketilen besinler arasına girmiştir. Türkiye'nin her yerinde patates tarımı yapılsa da, en fazla ürün İç Anadolu'da yetiştirilir. Potasyum bakımından zengin olduğu için, cilt sağlığını korur ve ölü hücreleri yeniler. Malzemeleriniz hazırsa, pratik bir şekilde sunulan patates köftesi tarifine geçebiliriz:

patates-koftesi.jpg


Patates Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler​

  • 8 patates​
  • 2 yumurta​
  • 2 çorba kaşığı un​
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri​
  • Tuz​
  • karabiber​

Kızartmak için​

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı​

Üzeri için​

  • Yarım su bardağı susam​
  • 2 yumurta​
  • 1 çorba kasesi un​
  • 1 çorba kasesi mısır unu​

Patates Köftesi Nasıl Yapılır?​

  • İlk olarak kullanacağınız patatesleri soyun ve haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ılımaya bırakın.​
  • Oda sıcaklığına gelen patatesleri çukur bir kabın içerisine rendeleyin. Üzerine yumurta, un, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.​
  • Daha sonra karışımın içine peynir ilave edip karıştırın. Elinizi una bulayıp patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp silindir şekli verin.​
  • Üzeri için susam, mısır unu ve unu ayrı kaplara alın. 2 yumurtayı farklı bir kapta çırpın.​
  • Hazırladığınız patates köftelerini önce una sonra sırasıyla çırpılmış yumurtaya, mısır ununa ve susama bulayın.​
  • Son olarak patates köftelerini ısınmış ayçiçek yağında altın rengini alana dek çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.​
  • Patates köftesini atıştırmalık olarak sunacaksanız, soğan halkası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun​
Patates Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Patatesleri ilk aşamada soymadan haşlayabilirsiniz.​
  • Haşlanan patatesleri sıcak veya ılıkken rendelemeyin. Rendeleme işlemi için yeterince soğumalarını bekleyin. Üzerinde kalan kabuk parçalarını, soğuduğunda daha kolay temizleyebilirsiniz.​
  • Patates köfteleri elinizde çok çabuk dağılıyorsa, içerisine bir miktar nişasta ekleyebilirsiniz.​
  • Köftelerin dışı için mısır unu veya galeta unu kullanın. Böylece daha çıtır olmalarını sağlayabilirsiniz.​
  • Tüm köftelerin eşit miktarda pişmesi için, derin yağ içinde kızartın. Tava yerine fritöz kullanabilirsiniz.​
1 Porsiyon Patates Köftesi Kaç Kaloridir?
  • 100 gramlık bir porsiyon patates köftesi, yaklaşık 130 kaloridir. Patates köftesinin yağ miktarını azaltarak diyet listelerine ekleyebilirsiniz.​
Siz de ana öğünlerde sunmak için yeni lezzetler arıyorsanız, köfte tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, mercimek ve bulgur ile harmanlanan mercimek köftesi tarifini
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Hani papatesin Amerika'nın keşfi sırasında üstlendiği görevler. Ticaret, temel karbonhidrat kaynağı, kolay yetişir, bakım gerektirmez,saklaması da kolay, ilk yerleşim sırasında insanlara gıda desteği .... gibi gibi... 😁
Bak merakli simdi senin icin bu konuyu arastirip hemen paylasiyorum :)
 

Top