Ana Kıtadan En Uzak Ada: Tristan da Cunha

Sypnosis

in god we trust all others we audit
Özel üye
Bugün de Dünya üzerine herhangi bir yaşam alanına en uzak adadan bahsedicem. :)
Tristan da Cunha denilen haritada gördüğünüz bu ada, herhangi bir yerleşim alanından en uzak ada olarak ün yapmıştır. Bağımsız bir ada devleti değil, Birleşik Krallığa bağlır bir adadır. Dolayısıyla para birimi Sterlin ve anadili İngilizcedir.

2661A5E700000578-0-image-a-91_1425651551507.jpg


Ada, 1506 yılında portekizli kaşif Amiral Tristao Da Cunha tarafından keşfedilmiş ve direk vermiş adaya ismini :)
Aktif volkanik kökenli bir adadır ayrıca. :)

Bu küçük şirin adada 275 kişi yaşıyor ve bu insanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1 postane, 1 müze, 1 pastane, 1 bar ve 1 yüzme havuzu var.

KGQ4eIiDmpwie3gy-636794445020874370.jpg
 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
İngilizler dünyayı yeseler doymazlar, daha irlanda galler bahsettiğin Birleşik krallıktan hala kurtulamadılar. Burda tanıştığım İrlandalılar var hiç ingilizleri sevmezler.
 

Sypnosis

in god we trust all others we audit
Özel üye
O değil birleşik krallık ne alaka 🤦‍♂️ Adamlar orayı nasıl almış 🤔 Yanlış mı biliyorum o adaya yakın herhangi bir kıyısı yok.
İngilizler zamanında coğrafi keşifler ile bir çok toprağı yönettiler. İngilizlerin yönetmediği toprakları saymak, yönettiği toprakları saymaktan daha kolay neredeyse. Coğrafyada İngiltere için "Güneş batmayan ülke" tabirini kullanırlardı çünkü İngilizlerin yönettiği toprakların birinde güneş batarken birinde doğarmış.
 

Top