Amerikan Mutfağı

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Amerikan Mutfağı

"Hamburger Diyarı" diyebiliriz Amerikan mutfağına. Sebzeleri haşlayarak etin yanında yerler ve yağsız yerler. Bu nedenle şişman değildirler. Et, ızgara yapılarak yenir. Biftekle birlikte patates kızartması yerler.
Donat denen bir tür tatlıları var. Kendilerine özgü yemekleri pek yoktur. Balık ve patates kızartması, pizza ve çeşitli etnik grupların lokantalarında çeşitli ülkelerin yemeklerini yemeyi çok severler.
Her hafta bir etnik lokantaya gidip yemek yerler. Yani dünyanın çeşitli mutfakları, kendi ülkelerinde etnik restoranlarda bulunur. Sulu yemekleri yoktur. Salata da bolca yerler.

Fransız, İtalyan ve Uzakdoğu başta olmak üzere birçok mutfağın uyumlu karışımından oluşan Amerikan Mutfağı dünyada en tercih edilen mutfakların arasında bulunmuyor. Klasik anlayışın dışındaki bu mutfakta, etin yeri çok önemli. Amerika'da oldukça yaygın olarak yapılan büyükbaş hayvancılığın yemek anlayışında büyük etkisi var. Çünkü hemen hemen her yemeğin içinde et var. Ayrıca çeşitli baharatlardan ve sebzelerden yapılan soslar da bu mutfakta çok önemli. Çeşitli baharatlarla hazırlanan soslar, et yemeklerine değişik tatlar katıyor.
 
Top