• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Almanya’dan Türk vatandaşları için vize kararı

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Almanya, Türk vatandaşlarına yönelik yeni bir pasaport kararı aldı. Yeşil, gri ve siyah pasaportla vizesiz gelişlerde, havaalanlarında ülkeye giriş amacına yönelik ek belge istenecek.



Almanya, Türkiye’ye karşı Pasaport denetimlerini sıklaştırıyor.
ALMANYA PASAPORT DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI
Vize istenmeyen yeşil, gri ve siyah pasaportlarla Ülkeye girerken Türk vatandaşlarından ek belge istenecek. Belgede ülkeye geliş amacından geri dönüş tarihine kadar tüm bilgiler yer alacak.
ÜLKEYE GİRİŞ AMACINA DAİR BELGE İSTENECEK
Almanya Dışişleri Bakanlığı, yeşil, gri ve siyah pasaportla vizesiz gelişlerin denetleneceğini duyurdu Vizesi olsa bile geçerli mazereti olmadan gelen Türk vatandaşları Almanya’ya alınmayacak. Tüm renkteki pasaport sahiplerinin geçerli ziyaret nedenlerini önceden sunmaları isteniyor.
KIRMIZI PASAPORTA VİZE VE EK BELGE İSTENMEYECEK
Almanya’nın kararına göre bir tek cumhurbaşkanı, bakan ve milletvekilleri kullandıkları “Kırmızı pasaport” ile vizesiz ve ek belge istenmeksizin Almanya’ya girebilecek.
HİZMET PASAPORTLARI İLE ÜLKEDEN KAÇMIŞLARDI
Geçtiğimiz aylarda Yeşilyurt Belediyesinin Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için yurt dışına hizmet pasaportu aldırılarak 45 kişi göndermiş 43’ü geri dönmediği ortaya çıkmıştı. Bu gelişme üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatarak Vali yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.
Öte yandan soruşturma kapsamını genişleten bakanlık, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç, Ordu Korgan Belediyelerini de soruşturmaya dahil etmişti.
 
Kaynak
https://www.postgazetesi.ch
Top