Almanya Asgari Ücret

Dünyadaki devletlerin hepsinin çalışanlar için belirledikleri bir asgari ücret mevcuttur. İşverenlerin hiçbiri yasal olarak bu ücretin aşağısında bir personel çalıştıramaz. Eğer çalıştırırsa bu durum suç kapsamına girecektir. Almanya Avrupa Birliği’nde yer alan gerek otomotiv gerekse de teknoloji sektöründe büyük bir öneme sahiptir. Almanya, Avrupa’da en yüksek asgari ücret ödeyen ilk 5 ülkenin arasındadır. Almanya gibi ülkelerde saatlik asgari ücret uygulaması da vardır. En son gelen zam ile birlikte Almanya’daki saatlik asgari ücret 9.60 Euro olmuştur. Avrupa ülkeleri özelinde yapılan araştırmalar sonucunda, ülke nüfusunun çok küçük bir kısmının asgari ücretle çalıştığı tespit edilmiştir. Almanya Asgari Ücret 2021 Almanya'da asgari ücret 1614 Euro’dur.

Almanya Asgari Ücret​


Hükümetler her sene belirli komisyonlar ile toplanarak asgari ücrete yapılacak zam hakkında kararlar alır. Almanya'da 2021 senesi için zamlı bir asgari ücret belirledi. 2021 yılı için Almanya hükümetinin belirlediği ücret 1614 Euro’dur. Bununla beraber güncel saatlik asgari ücret 9.60 € ’dur. Alınan karar doğrultusunda, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren Almanya’da saatlik ücret 10.45 € olacaktır. Bazı işçi sendikaları bu ücretin az olduğunu söylese de, enflasyon oranının düşük olmasından dolayı rakamlar tatmin edicidir. Halkın büyük bir kısmı rahat bir şekilde geçimini sağlamaktadır.

Almanya Asgari Ücret Yıllara Göre Dağılımı​


5JC9jjt.jpg


Asgari ücret ile çalışan kişilerin maaşında bazı kesintiler olmaktadır. Dolayısıyla burada karşımıza brüt ve net ayrımı çıkmaktadır. Brüt, asgari ücretin herhangi bir kesinti yapılmadan önceki miktarıdır. Net tutar ise tüm kesintilerin ardından elde kalan tutarın adıdır. Almanya’da 1614 Euro olan asgari ücret, belirli kesintilerin ardından yaklaşık olarak 300 ile 500 € arasında düşer. Yani asgari ücretin neti bu anlamda, 1100 ile 1300 Euro arasında değişkenlik gösterir. Ancak nüfusun büyük bir kısmı asgari ücretin üzerinde çalıştığı için, bu aralık daha da fazla olmaktadır. Bununla beraber Almanya’da aylık net 1100 Euro’nun altında ücret aldığı belirlenen kişilerin oranı da yaklaşık yüzde 14’tür.
 
Kaynak
https://almanca.com.tr/almanya-asgari-ucret/

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Güzel aciklayici bir konuya deginmisiniz teşekkürler. Bu demekkı dışarıdan ne kadar kolay gözüksede hayat sartları her yerde hayat cok cok pahalı ....
 
Top