Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 458249" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">CEVİZLİ ALMAN PASTASI</span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>3 adet yumurta</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>250 gr bitkisel margarin</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay bardağı sıvıyağ</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 yemek kaşığı toz şeker</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çay kaşığı tuz</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 yemek kaşığı yoğurt</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 yemek kaşığı toz maya (11 gr'lık toz maya paketlerinden de kullanabilirsiniz)</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Aldığı kadar un</strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">İç malzemesi için;</span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağı toz şeker</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Varsa 1 çay kaşığı toz tarçın</strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Ayrıca;</span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 su bardağı pudra şekeri</strong></li> </ul><p></p><p><strong>İç harcını hazırlamak için; ceviz içi, şeker, kuru üzüm ve tarçını derin bir kaba aktarıp karıştırdıktan sonra kenarda bekletin.</strong></p><p><strong>Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin ve yumurtaları ekleyin.</strong></p><p><strong>Tuz, tozşeker ve toz mayayı katıp unu da azar azar ilave ettikten sonra ele yapışmayan ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında en az 60 dakika dinlendirip mayalanmasını bekleyin.</strong></p><p><strong>Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Yuvarlak hamur parçalarına ortalarını çukurlaştırıp birer tatlı kaşığı cevizli harç koyun. Kapatıp tekrar yuvarlayın.</strong></p><p><strong>Hazırladığınız minik topları sıvıyağla yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerine yapışacak şekilde yan yana yerleştirin. İstediğiniz şekli (yuvarlak ya da dikdörtgen olabilir) verin. İyice mayalanması için tepside 20-30 dakika kadar bekletin.</strong></p><p><strong>10 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30-35 dakika pişirip çıkarın. Hafif ılık hale gelmelerini bekleyip üzerlerine pudraşekeri serptikten sonra servise sunun.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 458249, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]CEVİZLİ ALMAN PASTASI[/COLOR] [LIST] [*]3 adet yumurta [*]250 gr bitkisel margarin [*]1 çay bardağı sıvıyağ [*]1 yemek kaşığı toz şeker [*]2 çay kaşığı tuz [*]2 yemek kaşığı yoğurt [*]1 yemek kaşığı toz maya (11 gr'lık toz maya paketlerinden de kullanabilirsiniz) [*]Aldığı kadar un [/LIST] [COLOR="#0000CD"]İç malzemesi için;[/COLOR] [LIST] [*]1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi [*]1/2 su bardağı toz şeker [*]1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm [*]Varsa 1 çay kaşığı toz tarçın [/LIST] [COLOR="#0000CD"]Ayrıca;[/COLOR] [LIST] [*]1 su bardağı pudra şekeri [/LIST] İç harcını hazırlamak için; ceviz içi, şeker, kuru üzüm ve tarçını derin bir kaba aktarıp karıştırdıktan sonra kenarda bekletin. Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin ve yumurtaları ekleyin. Tuz, tozşeker ve toz mayayı katıp unu da azar azar ilave ettikten sonra ele yapışmayan ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında en az 60 dakika dinlendirip mayalanmasını bekleyin. Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Yuvarlak hamur parçalarına ortalarını çukurlaştırıp birer tatlı kaşığı cevizli harç koyun. Kapatıp tekrar yuvarlayın. Hazırladığınız minik topları sıvıyağla yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerine yapışacak şekilde yan yana yerleştirin. İstediğiniz şekli (yuvarlak ya da dikdörtgen olabilir) verin. İyice mayalanması için tepside 20-30 dakika kadar bekletin. 10 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30-35 dakika pişirip çıkarın. Hafif ılık hale gelmelerini bekleyip üzerlerine pudraşekeri serptikten sonra servise sunun.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top