Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 385662" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">ALMAN USULÜ ŞNİTZEL </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 büyük dana bifteği (dövülmüş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 limonun suyu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>30 gr (1/4 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kırmızıbiberle karıştırılmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/4 su bardağı et suyu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>250 gr küçük mantar (silinip, dilimlenmiş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kahve kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kahve kaşığı karabiber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>125 gr (1/2 su bardağı) krema </strong></li> </ul><p></p><p><strong>Alçak kenarlı bir tabağa biftekleri yerleştirip, üstlerine limon suyunu dökünüz. Arasıra bifteklerin üstüne kaşıkla limon suyundan gezdirerek, 30 dakika, bir kenarda bekletiniz. Biftekleri çıkarıp, kağıt peçete üstünde kurulayarak, bir kenara bırakınız. (Tabakta kalan limon suyunu atınız.) </strong></p><p><strong>Baharatlı unu bir tabağa koyup biftekleri bu una iyice buladıktan sonra fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız. </strong></p><p><strong>Büyük bir tavaya 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca hazırladığınız dana şnitzellerini tavaya koyup, her iki yanlarını 3-4'er dakika, renkleri iyice pembeleşinceye kadar kızartınız. Et suyunu ekleyip kaynatınız. Kaynayınca sürekli karıştırarak, şnitzelleri 2 dakika daha pişiriniz. Maşa ya da delikli kepçeyle, şnitzelleri tavadan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına dizerek, sıcak kalmalarını sağlayınız. </strong></p><p><strong>Kalan 1 çorba kaşığı yağı tavaya koyup orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantar, taze soğan, tuz, biber ve hindistancevizini ekleyip, iyice karıştırınız. 3 dakika, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. </strong></p><p><strong>Tavayı ateşten alıp, kremayı katarak karıştırdıktan sonra, içindeki sosu şnitzellerin üstüne dökerek, servis ediniz</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 385662, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]ALMAN USULÜ ŞNİTZEL [/COLOR] [LIST] [*]4 büyük dana bifteği (dövülmüş) [*]1 limonun suyu [*]30 gr (1/4 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kırmızıbiberle karıştırılmış) [*]60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı [*]1/4 su bardağı et suyu [*]250 gr küçük mantar (silinip, dilimlenmiş) [*]2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış) [*]1 kahve kaşığı tuz [*]1 kahve kaşığı karabiber [*]1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi [*]125 gr (1/2 su bardağı) krema [/LIST] Alçak kenarlı bir tabağa biftekleri yerleştirip, üstlerine limon suyunu dökünüz. Arasıra bifteklerin üstüne kaşıkla limon suyundan gezdirerek, 30 dakika, bir kenarda bekletiniz. Biftekleri çıkarıp, kağıt peçete üstünde kurulayarak, bir kenara bırakınız. (Tabakta kalan limon suyunu atınız.) Baharatlı unu bir tabağa koyup biftekleri bu una iyice buladıktan sonra fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız. Büyük bir tavaya 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca hazırladığınız dana şnitzellerini tavaya koyup, her iki yanlarını 3-4'er dakika, renkleri iyice pembeleşinceye kadar kızartınız. Et suyunu ekleyip kaynatınız. Kaynayınca sürekli karıştırarak, şnitzelleri 2 dakika daha pişiriniz. Maşa ya da delikli kepçeyle, şnitzelleri tavadan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına dizerek, sıcak kalmalarını sağlayınız. Kalan 1 çorba kaşığı yağı tavaya koyup orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantar, taze soğan, tuz, biber ve hindistancevizini ekleyip, iyice karıştırınız. 3 dakika, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, kremayı katarak karıştırdıktan sonra, içindeki sosu şnitzellerin üstüne dökerek, servis ediniz[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top