Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 385661" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">ŞTOLLEN </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>120 gr (8 çorba kaşığı) 1 tatlı kaşığı tereyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>15 gr taze (yaş) maya </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>180 gr (3/4 su bardağı) + 1 çay kaşığı şeker </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı ılık su </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>3/4 su bardağı süt (kaynak halde) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>480 gr (4 su bardağı) un </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay kaşığı tarçın </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kahve kaşığı hindistancevizi </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 yumurta (hafifçe çırpılmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>180 gr (1 su bardağı) meyve kabuğu şekerlemesi </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>90 gr (1/2 su bardağı) kuru üzüm </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>75 gr (1/2 su bardağı) ceviziçi (doğranmış) </strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Kaplaması: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>250 gr (2 su bardağı) pudra şekeri </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çorba kaşığı su </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kahve kaşığı vanilya esansı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Süslemesi: </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>8 ceviz (her biri ortadan 2'ye bölünmüş) </strong></li> </ul><p></p><p><strong>1 tatlı kaşığı tereyağla büyük bir tepsiyi yağlayıp bir kenara bırakınız. </strong></p><p><strong>Mayayı ve 1 çay kaşığı şekeri küçük bir kaseye ufalayıp bir çatalla eziniz. Suyu ekleyip, şeker ve mayayı çatalla çırparak, pürtüksüz bir bulamaç elde edinceye kadar kabartınız. Kaseyi ılık ve esintisiz bir yerde 15-20 dakika, mayalı karışım kabarıp köpükleninceye kadar bekletiniz. </strong></p><p><strong>Bu arada, kalan 120 gr (8 çorba kaşığı) yağı kaynak süte katıp, yağ eriyinceye kadar sürekli karıştırınız. Yağ-süt karışımını ılıyana kadar bir kenara bırakınız. </strong></p><p><strong>Unu, kalan 180 gr şekeri, tuzu, tarçını ve hindistancevizi rendesini ısıtılmış büyük bir kaseye eleyiniz. Unlu karışımın ortasında havuz biçiminde bir çukur açıp içine mayalı karışımı, süt ve tereyağı karışımını ve yumurtaları koyunuz. Parmaklarınızla yada bir spatulayla, unu karışımın içine yavaş yavaş karıştırınız. Bütün un karışıp, hamur kasenin kenarlarından ayrılıncaya kadar karıştırmaya devam ediniz. Hamuru unlanmış bir tezgaha koyup, 10 dakika kadar yoğurunuz. (Gerektikçe tezgahı yeniden unlayınız. Hamur esnek ve pürtüksüz olmalıdır.) Büyük kaseyi çalkalayıp iyice kurulaladıktan sonra, hafifçe yağlayınız. Hamuru top yapıp kaseye koyunuz. Hamurun üstünü hafifçe unlayıp, kasenin üstüne temiz ve nemli bir bez örtünüz. Kaseyi ılık ve esintisiz bir yerde 1-1,5 saat, hamur kabarıp hemen hemen 2 kat oluncaya kadar bekletiniz. Kabarmış hamuru unlanmış tezgaha koyup, 4 dakika kadar kuvvetle yoğurunuz. Meyve kabuğu şekerlemesini, kuru üzümleri ve doğranmış cevizleri hamura katıp, her tarafına dağılıncaya kadar iyice yoğurunuz. Hamura oval bir biçim verip, yağladığınız tepsiye yerleştiriniz. Yeniden nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde 30-35 dakika, hamur biraz kabarıncaya kadar bekletiniz. </strong></p><p><strong>Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip,ısıtınız. </strong></p><p><strong>Tepsiyi fırına sürüp, hamuru 15 dakika pişiriniz. Sonra fırını orta sıcaklığa (150 C) getirip, 30 dakika daha pişiriniz. Ekmeği fırından alıp, altına parmağınızla vurunuz (davul gibi ses veriyorsa pişmiş demektir). Fırının sıcaklığını biraz daha kısıp (170°C), ekmeği, tersyüz ederek yeniden fırına koyarak 5-10 dakika daha pişiriniz. Ekmeği fırından alıp, tel ızgara üstünde soğumağa bırakınız. </strong></p><p><strong>Bu arada kaplamasını hazırlamak için, orta boy bir kasede tereyağı, pudra şekeri ve suyu iyice karıştırıp, vanilya esansını katınız. Ekmek soğuyunca, geniş sırtlı bir bıçakla kaplamayı üstüne bolca sürünüz. Üstünü yarım cevizlerle süsleyip, kalın dilimler halinde keserek servis ediniz. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000">Not: Geleneksel olarak <a href="http://www.cerezforum.com" target="_blank"><span style="color: #FF0000">Noel</span></a>'de servis edilen Alman tatlı ekmeğidir</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 385661, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]ŞTOLLEN [/COLOR] [LIST] [*]120 gr (8 çorba kaşığı) 1 tatlı kaşığı tereyağı [*]15 gr taze (yaş) maya [*]180 gr (3/4 su bardağı) + 1 çay kaşığı şeker [*]1 tatlı kaşığı ılık su [*]3/4 su bardağı süt (kaynak halde) [*]480 gr (4 su bardağı) un [*]1 tatlı kaşığı tuz [*]1 çay kaşığı tarçın [*]1 kahve kaşığı hindistancevizi [*]2 yumurta (hafifçe çırpılmış) [*]180 gr (1 su bardağı) meyve kabuğu şekerlemesi [*]90 gr (1/2 su bardağı) kuru üzüm [*]75 gr (1/2 su bardağı) ceviziçi (doğranmış) [/LIST] [COLOR="#0000CD"]Kaplaması: [/COLOR] [LIST] [*]30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) [*]250 gr (2 su bardağı) pudra şekeri [*]2 çorba kaşığı su [*]1 kahve kaşığı vanilya esansı [*]Süslemesi: [*]8 ceviz (her biri ortadan 2'ye bölünmüş) [/LIST] 1 tatlı kaşığı tereyağla büyük bir tepsiyi yağlayıp bir kenara bırakınız. Mayayı ve 1 çay kaşığı şekeri küçük bir kaseye ufalayıp bir çatalla eziniz. Suyu ekleyip, şeker ve mayayı çatalla çırparak, pürtüksüz bir bulamaç elde edinceye kadar kabartınız. Kaseyi ılık ve esintisiz bir yerde 15-20 dakika, mayalı karışım kabarıp köpükleninceye kadar bekletiniz. Bu arada, kalan 120 gr (8 çorba kaşığı) yağı kaynak süte katıp, yağ eriyinceye kadar sürekli karıştırınız. Yağ-süt karışımını ılıyana kadar bir kenara bırakınız. Unu, kalan 180 gr şekeri, tuzu, tarçını ve hindistancevizi rendesini ısıtılmış büyük bir kaseye eleyiniz. Unlu karışımın ortasında havuz biçiminde bir çukur açıp içine mayalı karışımı, süt ve tereyağı karışımını ve yumurtaları koyunuz. Parmaklarınızla yada bir spatulayla, unu karışımın içine yavaş yavaş karıştırınız. Bütün un karışıp, hamur kasenin kenarlarından ayrılıncaya kadar karıştırmaya devam ediniz. Hamuru unlanmış bir tezgaha koyup, 10 dakika kadar yoğurunuz. (Gerektikçe tezgahı yeniden unlayınız. Hamur esnek ve pürtüksüz olmalıdır.) Büyük kaseyi çalkalayıp iyice kurulaladıktan sonra, hafifçe yağlayınız. Hamuru top yapıp kaseye koyunuz. Hamurun üstünü hafifçe unlayıp, kasenin üstüne temiz ve nemli bir bez örtünüz. Kaseyi ılık ve esintisiz bir yerde 1-1,5 saat, hamur kabarıp hemen hemen 2 kat oluncaya kadar bekletiniz. Kabarmış hamuru unlanmış tezgaha koyup, 4 dakika kadar kuvvetle yoğurunuz. Meyve kabuğu şekerlemesini, kuru üzümleri ve doğranmış cevizleri hamura katıp, her tarafına dağılıncaya kadar iyice yoğurunuz. Hamura oval bir biçim verip, yağladığınız tepsiye yerleştiriniz. Yeniden nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde 30-35 dakika, hamur biraz kabarıncaya kadar bekletiniz. Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip,ısıtınız. Tepsiyi fırına sürüp, hamuru 15 dakika pişiriniz. Sonra fırını orta sıcaklığa (150 C) getirip, 30 dakika daha pişiriniz. Ekmeği fırından alıp, altına parmağınızla vurunuz (davul gibi ses veriyorsa pişmiş demektir). Fırının sıcaklığını biraz daha kısıp (170°C), ekmeği, tersyüz ederek yeniden fırına koyarak 5-10 dakika daha pişiriniz. Ekmeği fırından alıp, tel ızgara üstünde soğumağa bırakınız. Bu arada kaplamasını hazırlamak için, orta boy bir kasede tereyağı, pudra şekeri ve suyu iyice karıştırıp, vanilya esansını katınız. Ekmek soğuyunca, geniş sırtlı bir bıçakla kaplamayı üstüne bolca sürünüz. Üstünü yarım cevizlerle süsleyip, kalın dilimler halinde keserek servis ediniz. [COLOR="#FF0000"]Not: Geleneksel olarak [URL="http://www.cerezforum.com"][COLOR="#FF0000"]Noel[/COLOR][/URL]'de servis edilen Alman tatlı ekmeğidir[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top