Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 385660" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">KARIŞIK MEYVELİ STRUDEL </span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Hamuru:</span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>300 gr ştrudel hamuru </strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Harcı: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>6 elma (kabukları soyulup, çekirdekli kısımları çıkarılarak doğranmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>120 gr (2/3 su bardağı) kuşüzümü </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr (1 3 su bardağı) badem (kavrulup doğranmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı tarçın </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çorba kaşığı badem (dövülmüş) </strong></li> </ul><p></p><p><strong>Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede elmaları, kuşüzümünü, kavrulup doğranmış bademleri, hindistancevizi rendesini, tarçını ve dövülmüş bademleri karıştırıp kaseyi bir kenara bırakınız. </strong></p><p><strong>Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230'C) getirip, ısıtınız. </strong></p><p><strong>1 çorba kaşığı tereyağla iki fırın tepsisini yağlayınız. Kalan 3 çorba kaşığı tereyağın yarısıyla (1,5 çorba kaşığı) ştrudel hamurunu yağlayınız. Hamuru makasla 20 eşit dikdörtgen parçaya kesiniz. </strong></p><p><strong>Her hamur dikdörtgeninin üstüne kenardan 2,5 cm içeri doğru eşit miktarda elmalı harçtan koyunuz. Dikdörtgenleri uzun kenarlarından rulo biçimi sarınız. Ruloları açık tarafları alta gelecek biçimde tepsiye yerleştirip, üstlerine kalan 1,5 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı bir fırçayla sürünüz. </strong></p><p><strong>Tepsileri fırına sürüp 10 dakika pişiriniz. Sıcaklığı düşürüp (200°C) 15 dakika daha, rulolar kızarıp kıtır kıtır oluncaya kadar pişiriniz. Tepsileri fırından alınız. </strong></p><p><strong>Karışık meyveli ştrudellerinizi dilerseniz hemen ısıtümış bir servis tabağında yada tel ızgarada soğuttuktan sonra, servis ediniz</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 385660, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]KARIŞIK MEYVELİ STRUDEL [/COLOR] [COLOR="#0000CD"]Hamuru:[/COLOR] [LIST] [*]60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) [*]300 gr ştrudel hamuru [/LIST] [COLOR="#0000CD"]Harcı: [/COLOR] [LIST] [*]6 elma (kabukları soyulup, çekirdekli kısımları çıkarılarak doğranmış) [*]120 gr (2/3 su bardağı) kuşüzümü [*]60 gr (1 3 su bardağı) badem (kavrulup doğranmış) [*]1 tatlı kaşığı tarçın [*]1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi [*]2 çorba kaşığı badem (dövülmüş) [/LIST] Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede elmaları, kuşüzümünü, kavrulup doğranmış bademleri, hindistancevizi rendesini, tarçını ve dövülmüş bademleri karıştırıp kaseyi bir kenara bırakınız. Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230'C) getirip, ısıtınız. 1 çorba kaşığı tereyağla iki fırın tepsisini yağlayınız. Kalan 3 çorba kaşığı tereyağın yarısıyla (1,5 çorba kaşığı) ştrudel hamurunu yağlayınız. Hamuru makasla 20 eşit dikdörtgen parçaya kesiniz. Her hamur dikdörtgeninin üstüne kenardan 2,5 cm içeri doğru eşit miktarda elmalı harçtan koyunuz. Dikdörtgenleri uzun kenarlarından rulo biçimi sarınız. Ruloları açık tarafları alta gelecek biçimde tepsiye yerleştirip, üstlerine kalan 1,5 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı bir fırçayla sürünüz. Tepsileri fırına sürüp 10 dakika pişiriniz. Sıcaklığı düşürüp (200°C) 15 dakika daha, rulolar kızarıp kıtır kıtır oluncaya kadar pişiriniz. Tepsileri fırından alınız. Karışık meyveli ştrudellerinizi dilerseniz hemen ısıtümış bir servis tabağında yada tel ızgarada soğuttuktan sonra, servis ediniz[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top