Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 385659" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">PEYNİRLİ STRUDEL </span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Hamuru: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>300 gr (2+1/2 su bardağı) un </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 yumurta (hafifçe çırpılmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 su bardağından biraz az su (ılık) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) </strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Harcı: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>750 gr beyaz peynir (ufalanmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr (1/4 su bardağı) şeker </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 yumurta (hafifçe çırpılmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 limonun kabuğu (rendelenmiş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>120 gr (2/3 su bardağı) kuru üzüm </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağ (eritilmiş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi </strong></li> </ul><p></p><p><strong>Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz. Küçük bir kasede yumurtayı su ve tereyağla iyice karıştırınız. Tahta bir kaşıkla yumurta-su karışımını una katıp, iyice karıştırınız. Ellerinizle sıkı bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. </strong></p><p><strong>Hamuru unlanmış tezgaha koyup 10 dakika, pürtüksüz ve esnek oluncaya kadar yoğurunuz. Hamuru ısıtılmış bir kaseye alıp kaseyi bir bezle örterek, ılık ve esintisiz bir yerde 30 dakika bekletiniz. Bu arada harcı hazırlamak için, büyük bir kasede peynir, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi ve üzümü iyice karıştırıp bir kenara bırakınız. </strong></p><p><strong>Büyük ve temiz bir bezi bir masaya seriniz. Beze biraz un serpip, hamuru üstüne yerleştirerek, unlanmış bir merdaneyle yufka inceliğinde açınız. Ellerinizin dışıyla hamuru kaldırıp çekiniz ve kağıt kadar inceltiniz. (Yufkada birkaç küçük delik açılmasının bir sakıncası yoktur). Yufkanın kenarlarını makasla düzeltiniz. </strong></p><p><strong>Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230 C) getirip, ısıtınız. </strong></p><p><strong>İki büyük tepsiyi 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayıp bir kenara bırakınız. </strong></p><p><strong>Yufkayı 3+1/2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayıp, ekmek içinden 3-4 çorba kaşığı ayırarak, kalanını yufkanın üstüne serpiniz. </strong></p><p><strong>Peynir karışımını yufkanın üstüne uzun bir şerit halinde (size yakın kenardan 7,5 cm içeri doğru ve uçlardan 5'er santim içerde) sürünüz. </strong></p><p><strong>Bezi kaldırarak yufkayı peynirin üstüne rulo biçimi gibi sardıktan sonra, uçlarını içeri kapatınız. </strong></p><p><strong>Kalan 3+1/2 çorba kaşığı tereyağı yufkanın üstüne sürüp, ayırdığınız 3-4 çorba kaşığı ekmek içini serpiniz. </strong></p><p><strong>Keskin bir bıçakla ştrudeli tepsiye girecek büyüklükte parçalara keserek, parçaları açık tarafları alta gelecek biçimde, yağladığınız tepsilere yerleştiriniz. Tepsileri fırının orta katına sürerek, ştrudeli 10 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını azaltıp (200 C), 20 dakika daha, ştrudeller kızarıp kıtır kıtır oluncaya kadar pişirdikten sonra, tepsileri fırından alınız. Ştrudelleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 385659, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]PEYNİRLİ STRUDEL [/COLOR] [COLOR="#0000CD"]Hamuru: [/COLOR] [LIST] [*]300 gr (2+1/2 su bardağı) un [*]1 çay kaşığı tuz [*]1 yumurta (hafifçe çırpılmış) [*]1 su bardağından biraz az su (ılık) [*]30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) [/LIST] [COLOR="#0000CD"]Harcı: [/COLOR] [LIST] [*]750 gr beyaz peynir (ufalanmış) [*]60 gr (1/4 su bardağı) şeker [*]2 yumurta (hafifçe çırpılmış) [*]1 limonun kabuğu (rendelenmiş) [*]120 gr (2/3 su bardağı) kuru üzüm [*]120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağ (eritilmiş) [*]60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi [/LIST] Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz. Küçük bir kasede yumurtayı su ve tereyağla iyice karıştırınız. Tahta bir kaşıkla yumurta-su karışımını una katıp, iyice karıştırınız. Ellerinizle sıkı bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Hamuru unlanmış tezgaha koyup 10 dakika, pürtüksüz ve esnek oluncaya kadar yoğurunuz. Hamuru ısıtılmış bir kaseye alıp kaseyi bir bezle örterek, ılık ve esintisiz bir yerde 30 dakika bekletiniz. Bu arada harcı hazırlamak için, büyük bir kasede peynir, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi ve üzümü iyice karıştırıp bir kenara bırakınız. Büyük ve temiz bir bezi bir masaya seriniz. Beze biraz un serpip, hamuru üstüne yerleştirerek, unlanmış bir merdaneyle yufka inceliğinde açınız. Ellerinizin dışıyla hamuru kaldırıp çekiniz ve kağıt kadar inceltiniz. (Yufkada birkaç küçük delik açılmasının bir sakıncası yoktur). Yufkanın kenarlarını makasla düzeltiniz. Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230 C) getirip, ısıtınız. İki büyük tepsiyi 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayıp bir kenara bırakınız. Yufkayı 3+1/2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayıp, ekmek içinden 3-4 çorba kaşığı ayırarak, kalanını yufkanın üstüne serpiniz. Peynir karışımını yufkanın üstüne uzun bir şerit halinde (size yakın kenardan 7,5 cm içeri doğru ve uçlardan 5'er santim içerde) sürünüz. Bezi kaldırarak yufkayı peynirin üstüne rulo biçimi gibi sardıktan sonra, uçlarını içeri kapatınız. Kalan 3+1/2 çorba kaşığı tereyağı yufkanın üstüne sürüp, ayırdığınız 3-4 çorba kaşığı ekmek içini serpiniz. Keskin bir bıçakla ştrudeli tepsiye girecek büyüklükte parçalara keserek, parçaları açık tarafları alta gelecek biçimde, yağladığınız tepsilere yerleştiriniz. Tepsileri fırının orta katına sürerek, ştrudeli 10 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını azaltıp (200 C), 20 dakika daha, ştrudeller kızarıp kıtır kıtır oluncaya kadar pişirdikten sonra, tepsileri fırından alınız. Ştrudelleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top