• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Alkol'ün tarihi ,alkolü kim buldu

Suskun

V.I.P
V.I.P

41799_13039555925_3095478_n.jpg

ALKOL'ÜN TARİHİ ,ALKOLÜ KİM BULDU

ALKOLÜN İLK BULUNUŞU

Alkol, en eski ve en çok kullanılan kimyasal maddelerden biridir. Alkolün ilk kez, tarih öncesi insanlar tarafından, mayalanma yoluyla doğal alkol oluşturmuş meyve ve sebzelerin yenmesiyle bir tesadüf sonucu bulunduğu sanılıyor.

İnsanoğlu, onun gerçek özelliklerini kavradıktan sonra, ilaç sanayiinden endüstriye, çeşitli bilimlerden sosyal festivallere kadar birçok konuda, alkol, insan yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi.

İlk biranın, İ.Ö. 8000-6000 yılları arasında Mezopotamya'da yapıldığı biliniyor. O dönemde insanlar, arpanın mayalanmasını sağlıyorlar,sonra da sıcak suyla karıştırarak içiyorlardı.

Bira gibi, şarabın bulunması da, çok eski yıllara dayanır. Saf alkolün ilk damıtılması ise, İ.S. 1100 yıllarına rastlar. O tarihte, İtalyanlar, şarabı ya da birayı belirli bir sıcaklığa kadar kaynatarak buhar haline dönüşen alkolü damıtarak, saf alkol elde etmeyi öğrenmişlerdi. Bu yöntem, 15. yüzyıldan itibaren Asya ve Batı Avrupa'ya yayıldı. Sarhoşluk ise, alkolün insan vücuduna girdiği ilk günden bu yana, bir toplumsal sorun oldu.

Milliyet İlkler Ansiklopedisi​
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Sigarayı bulan kişi aynı zamanda amerika yı bulan kişidir. Yani Kristof Kolomp tur. Kristof, Amerikalı yerlilerin " tobaccos" adını verdiği ( yani günümüzde sigara olarak adlandırdığımız maddeyi) özel bir bitkiyi koparıp , bir kağıdı sararak yaktığı maddeyi keyif amacıyla içtiklerini söylemişlerdir. Bunun üzerine Kristof, bu "tobaccos " U gemi yoluyla ülkesine getirmiştir ve adını sigara koymuştur. Osmanlı imparatorluğuna 1601 yılında İngilizler tarafın boğazdaki hastalıkları gideriyor amacıyla İngilizler Osmanlı imparatorluğuna getirmiştir.
 
Top