• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Alkola hayir

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
attachment.php

Beyin,sinir sistemi ve ruh sağlığı üzerine etkileri: Alkol beyindeki sinir hücrelerinde hasarlara,ağrılara,karıncalanma ve uyuşmaya yol açar.Ayrıca görme bozuklukları,uykusuzluk,depresyon,bunama ve bağımlılık gelişir.

Akciğer üzerine etki: Yüksek oranda alkol alımı reflekslerin ve solunumun yavaşlamasına neden olur.

Karaciğer üzerine etkileri: Alkol kullanımına bağlı karaciğerde büyüme,yağlanma,hepatit,siroz ve kanser gelişir.

Kaslar üzerine etkileri: Alkol kullanımına bağlı kas zayıflığı,ağrılar,denge bozuklukları ve kas erimesi(atrofi)oluşur.

Kalp üzerine etkileri: Alkol kullanımına bağlı damar tıkanıklığı,damar sertliği,yüksek tansiyon,düzensiz kalp ritmi ve kalp krizi geçirme riski yüksektir.

Mide üzerine etkileri: Alkol kullanımına bağlı beslenme bozukluğu,B12 vitamin eksikliği,mide ülseri,mide kanaması ve gastrit oluşur.

Bağırsak ve pankreas üzerine etkileri: Alkol kullanımına bağlı olarak iltihabı hastalıklar,ülser,kanama vitamin emiliminde bozukluk oluşur.


162060_183206981698631_2148882_n.jpg
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Alkolün insanın sosyal yaşamına zararı olduğu gibi tabi ki vücuduna da bir çok zararı vardır. Alkolik bir kişinin, vücudu ve benliği tamamen alkole esir durumdadır.

Alkolün Zararları

Alkol, kalp ve cilt damarlarını genişletir. Kalbin çalışma hızını artırır, kan dolaşım düzenini bozar, damarların sertleşmesine,tansiyonun artmasına,felç ve ânî ölümlere sebep olur.

Aşırı alkol geçici hafıza kaybına neden olur.

Hazımsızlık, dolayısıyla iştahsızlığa sebep olur. Fakat bunun yanında kişinin vücudu günden güne şişer.

Damar kireçlenmesine yol açar.

İçki mide iç zarında yanma hissi meydana getirir, mideyi bozar, ağrı yapar, mide hastalıklarından olan gastrit ve ülsere sebep olur.

Beyin ve sinir hücrelerinin zarlarını zehirler veya uyuşturarak kullanılmaz hale getirir.

Tepki refleksleri azalır, beynin düşünme ve karar verme düzeni zayıflar.

İçki beyni uyuşturur, yürümekte zorluk çekilir, kol ve bacak çekilmelerine, yüz ifadesinde bozukluklara sebebiyet verir.

İnsan,irade ve dengesini kaybeder.

Alkol göze giden görme sinirlerine de tesir eder. Sulanma ve görme bozukluklarına neden olur. Netcede ameliyat kaçınılmaz olur. Körlüğe neden olabilir.

Alkollü içkinin hangi çeşidi olursa olsun böbrekleri bozar, zamanla iş göremez hale getirir. İçki,böbrek iltihaplarına, idrarda şeker ve cerahat gibi anormal cisimlerin meydana gelmesine yol açar.

Terleme ve kanın akışını hızlandırır. Kanı sulandırır. Yaralanmalarda, yaralı bölgenin geç iyileşmesine neden olur.

Alkol kullanımından bir gün sonra baş ağrısı ve ağız kuruluğu çok sık görülür.

Erkeklerde sertleşme olmamasına neden olabilir. Kadınlarda ise adet bozukluğuna sebep olabilir. Anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkiler.

Alkoliklerde kalp-damar hastalıklarından sonra en sık ölüm nedeni kanserdir. Alkol kullanmayanlara göre kansere yakalanma olasılıkları oldukça yüksektir (özellikle gırtlak, yemek borusu, mide ve pankreas kanserleri

Kıskançlıklar ve unutkanlık meydana getirir. İrade kuvvetini azaltır, ne yaptığını - ne söylediğini bilmez bir hale getirir.İşte kişi bu durumlarda asla düzeltemeyeceği hatalar ve yanlışlıklar yapabilir.
 

Top