Akşam Namazından Sonra Okunacak Şükür Duası

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Akşam Namazından Sonra Okunacak Şükür Duası

Türkçe Okunuşu:


Yâ mukallibel kulûb, sebbit kalbî alâ dinike ve tâatike.

Türkçe Anlamı:

Ey kalbleri döndüren, kalbimi dinin ve taatın üzerine sabit kıl.

Açıklama:

Bu dua akşam namazının sünnetinden sonra okunursa daha isabetli olur. Ve arkasından üç defa: “Allahumme ecirni minennâr.” demelidir. Yani “Allah’ım, beni cehennemden uzak kıl.”

Eşbah isimli kitapta yapılan açıklamaya göre, bu duaya devam eden kimse için cehennemin yedi kapısı kapanır ve cennetin sekiz kapısı açılır. Nasıl ağacın kökü sağlam olursa ağaç ta sağlam olur. Aynı onun gibi, bir insanın din ve itikadı sağlam olursa, yaptığı ameller de sağlam olur.

Allah kulunun kalbini istediği tarafa çevirir. Kulunun kendisi ile kalbi arasına girer. İyi halini kötü hale tebdil eder. Resulullan (s.a.v.) efendimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur:
“Mü’min’in kalbi Rahman’ın kudret elindedir. İstediği tarafa onu çevirir.”

Cenab-ı Hak kulunun kalbini iyiden kötüye çevirmekle zulm etmiş olmaz. Çünkü onun lavh-i mahfuzdaki haline bağlı oluyor, ordaki isteğine yönelik yapılıyor. Yani elbisenin modasını kul istiyor, Hâlik da istediği şekilde ona elbise biçiyor.

Dünya yüzünden küfür kalkmaz. Çünkü muharabe kıyametin sonuna kadar vuku bulacaktır. Peygamberimizin bu yolda hadisi şerifleri vardır. İnsanda olan nefs-i emmâre de böyledir. Büyük muharebeden, küçük muharebeye gidiliyor ve bir halden diğer hale dönülüyor. Döndüren Allah, dönmek isteyen, meyl eden kuldur.
 
Top