Ağzınızda Yağ Çevirmenin İnanılmaz Faydaları..

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
Yağ çevirme, detoks ve gençleşme için eski bir Ayurvedik yöntemdir. Oldukça çarpıcı sonuçlar veren basit bir uygulamadır.

Yağ çevirmek için ağzınıza rafine edilmemiş yüksek kalitede yağ seçimi yapın; Bir gargara yaptığınız gibi kullanın. Bu işlem için en uygun yağ hindistan cevizi yağıdır. Beş ila 20 dakika arasında yağı ağzınızda çevirin. Yağı çevirirken ağzınızda veya lenf sisteminizde yaşayan bakteri, toksin ve parazitleri çeker. Ayrıca tıkanıklığı alır, mukozayı temizler sinüslerinizi gevşetir.

Ağzınızda yağ çevirmek ayrıca bu bölgeyi iyice temizleyerek dişlerinizi yeniden mineralize etmenize ve diş etlerinizi güçlendirmeye yardımcı olur. Kulağa hoş geliyor değil mi? Peki bunu tam olarak nasıl yapmalısınız?

Geleneksel olarak, bu işlemi yapanlar çiğ susam yağı kullanıyor. Ama isterseniz çiğ hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz. hindistan cevizi yağı, antimikrobiyal, antienflamatuar ve enzimatik özelliklere sahiptir.

Yağ Çekme-Çevirme İşlemi Nasıl Yapılır? Başlamak için ½ veya 1 çorba kaşığı yağı ağzınıza alın; Soğuk ise, yağı eritin. Sonra yağı ağzınızın içinde çevirmeye başlayın. Dişleriniz, diş etlerinize boğazınız dışında her yere yağın değmesine izin verin. Yağın mümkün olduğu kadar boğazla temas etmemesini sağlayın. Çünkü ağzınıza aldığınız yağ artık toksik maddeler taşıyor olacak.

15 dakika sonra ağzınızdaki yağı çöp kovasının içine tükürün. Kesinlikle lavaboya tükürmeyin. Çünkü yağ hemen katılabilir ve tıkanıklığa neden olabilir. Ardından ağzınızı iki veya üç defa temiz su ile çalkalayın. Son olarak bir bardak su için.

Neden yağ çekiliyor?
Yağ çekmenin popüler bir nedeni sinüslerde ve boğazdaki tıkanıklığın rahatlamasıdır. Bunun ne kadar hızlı olduğuna inanamayacaksınız. Durulamadan hemen sonra boğazınızın temizlediğini hissedeceksiniz. Bir kez yağ çektikten sonra, özellikle kronik sinüs tıkanıklığınız varsa rahatlamayı farkedeceksiniz.

Bu işlem diş ve diş etlerinizin güçlenmesini sağlar. Yağ çekme günün herhangi bir saatinde yapılabilir, ancak daha kapsamlı bir detoks için sabah uygulamak en iyisidir. Eğer ağzınıza yağ almak konusunda sıkıntınız varsa bunu duş sırasında da yapabilirsiniz. Duş bittiğinde tükürebilirsiniz.
 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Ne demek bi dahakine konuya nasıl negatif yorum yapsam diye düşünmeden önce okursan anlarsın inşallah :)

Hayır negatif yorum yapmakla ilgisi yok bence :) Çünkü giriş kısmının yalnızca Ayurvedik şu kısmını okudum.
2. si hiçbir konuya negatif yorum yapmaya çalışmak gibi bir gayretim veya lüksüm yok.
3. sü ben kendim negatifim. Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
 

Sentinus

Tengri biz menen!
Özel üye
Çok eski bir Türk geleneğidir bu olay. Ta ki Orta Asya'ya kadar uzanır geçmişi. Olayın aslı bir parça kuyruk yağı ile gerçekleştirilirmiş zamanında. Ağızda 10-15 dakika emmek yeterlidir. Bebeklerde dahi kullanımı uygundur.
 
Top