Ağlayan gelin

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Üzgün bir çiçek görüntüsüyle uyanır kış sonunda doğaya Gözünden yaş akacak gibi boynu bükük, az biraz da mahcup bakar size. Farklı olduğunu göstermek ister. Saksılara, bahçelere misafir olmaktır tek amacı.

Ülkemizde doğal olarak Hakkari ve Adıyaman'da yetişir. Çiçeği ters laleye benzer. Dayanıklı bu bitki dünyanın en güzel çiçekleri arasında yer almaktadır.

- Sonbaharda dikilen soğanları şubat sonu, mart başında açar.
- Dikim yapacağınız alana organik maddece zengin gübre ya da torf ekleyin ve mevcut toprakla karıştırın.
- Çiçek soğanlarını dikmeden 10 gün önce bu işlemi tamamlayın.
- Havalanmış toprağı 5- 25 santimetre derinliğinde kazın. Soğanların sivri ucu yukarıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine tekrar toprak örtün. Can suyunu vermeyi ihmal etmeyin.
- Soğuk iklim bitkisidir.
- Eksi derecelerde yaprakları donsa bile güneşin altında yeniden gelişimine devam eder. Dayanıklı bir bitkidir.
- Formu, kırmızı, pembe, mor gibi göz kamaştırıcı rengi ve kadife hassaslığındaki çiçeği ile estetik bir görüntüye sahiptir.
- Genellikle her sapta altı çiçek meydana gelir. Çiçekleri ters şekilde büyür.
- Çiçeklenmenin ardından 10- 15 gün arayla çiçekli bitkiler için sıvı gübre verin. Çiçeklerini çok daha çoşkulu sergileyebileceklerine emin olabilirsiniz.
- Boyu 60- 80 santimetre arasındadır.
- Geçirgen, organik maddece zengin toprakta sağlıklı bir şekilde gelişim gösterir.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Ağlayan gelin çiçegi​

aglayan-gelin-cicegi.jpg

Organik maddece zengin ve geçirgen topraklar ağlayan gelin çiçeği için idealdir.​

Dikim alanına, organik maddece zengin gübre ya da torf eklenerek, mevcut toprak ile karıştırılması bitki için faydalı olacağından tavsiye edilir. Ayrıca bu işlemin, çiçek soğanlarının dikiminden 10 gün önce yapılması gerekir. Bunun için, havalandırılan toprak 25 santimetre derinliğinde kazılır. Ardından soğanlar, sivri uçları yukarı bakacak şekilde yerleştirilir. Sonra, üzerlerine toprak örtülür. En sonunda da, bitkinin can suyu verilir.
Ağlayan gelin çiçeğinin soğanları, şubat sonu-mart başı açar. Ağlayan gelin bitkisinin çiçekleri kırmızı, pembe ve mor gibi değişik renklerdedir. Farklı formlardaki bu renkli çiçekler hoş bir görüntü verir. Bitkinin çiçekleri yere doğru bakar. Çiçekler, bu görüntüsü ile ters laleyi andırır. Bitkinin genellikle her sapında 6 çiçek bulunur ve bu çiçekler ters şekilde büyüme gösterir.
Bitkinin çiçeklenmesinin ardından, 10-15 gün arayla bitki sıvı gübre ile desteklenebilir. Böylece, bitkinin sağlıklı gelişimi sağlanır. Ağlayan gelin çiçeği 80 santimetreye kadar boylanabilir. Soğuk iklim bitkisi olan ağlayan gelin çiçeğinin, eksi derecelerde yapraklarında donma meydana gelir. Ancak donan yapraklar, güneşin kendini göstermesi ile tekrardan gelişim gösterir.
 
Top