Ağır Metalleri Karaciğerinizden Atmanın 14 Yolu

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
1. Güne hiçbir şey yemeden önce bir diş sarımsak yiyerek başlayın. Bunun için, bir diş sarımsağı soyun, yıkayın, üçe bölün ve su ile yutun. Kokusu için endişe etmeyin, daha sonra limon suyu içip kokuyu yok edebilirsiniz veya ksilitol içerikli sakız çiğneyip de kokuyu giderebilirsiniz. Şüphesiz, güne sarımsak yiyerek başlamak ağır metalleri karaciğerinizden uzaklaştırmanın güzel bir yoludur.

2. Karahindiba: Öğle yemeğinden sonra karahindiba çayı demlemeye ne dersiniz? Karahindiba detoks için çok faydalı bir bitkidir.

3. Enginar suyu: Bunu haftada 2 kez uygulamalısınız. 2 tane enginarı alın ve 1 litre (4.2 bardak) suda kaynatın. Enginarlar yumuşayınca, sudan alın. Enginarların kaynamış suyunu bütün gün boyunca içebilirsiniz. Nefis! Öneri: biraz limon suyu eklerseniz daha faydalı olacaktır.

4. Klorella (Chlorella pyrenoidosa): Ağır metalleri vücuttan arındırmanın güzel bir yoludur. Organik marketlerde bulabilirsiniz.

5. Klorofil: Klorofil organik marketlerde kolaylıkla bulunabilir. Karaciğere yararlıdır ve bağışıklık sistemine de iyi gelir.

6. Kişniş: Şu andan itibaren salatalarınıza ve çorbalarınıza birkaç yaprak kişniş eklemeyi ihmal etmeyin! Bağışıklık sistemine çok iyi geldiği gibi, cıva, alüminyum ve kurşunu vücudumuzdan atmaya yardımcı olur.

7. Greyfurt ve portakal suyu: Bu meyve suyu, vücudu arındırmaya yardımcı olan harika bir C vitamini karışımıdır. Her sabah içebilirsiniz, eminiz ki seveceksiniz!

8. Yulaf ezmesi: Kahvaltı için harika bir seçenek! Yulaf ezmesi, çinko ve selenyum bakımından zengindir ve bu iki mineral de bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve ağır metalleri vücudumuzdan atmaya yardımcı olur.

9. Tam tahıllı pirinç: İçindeki çinko sağlığınıza çok iyi gelecek. Hem de lezzetli ve detoksa yardımcı!

10. Şeftali: Bu lezzetli meyve doğal vitamin ve mineral bakımından adeta hazine gibidir ve bu vitamin ve mineraller de ağır metalleri atmak için etkilidir.

11. Brokoli: Brokoli karaciğeri arındırmaya yarayan en iyi sebzelerden bir tanesidir. Fakat, sadece organik brokoli almak gerekir, çünkü diğerleri tarım ilacı kullanılarak yetiştirilmektedir.

12. Çiğ Ispanak: Ispanak klorofil bakımından çok zengindir. Eğer çiğ yerseniz içindeki besin değerlerinin daha da faydasını göreceksiniz.

13. Brezilya kestanesi (Bertholletia excelsa): Nefis! Çinko ve selenyum bakımından da çok zengin, ki bu elementler de artık biliyoruz ki, ağır metalleri uzaklaştırma konusunda idealler.

14. Soğan: Bugün soğan yediniz mi? Peki salatanıza eklediniz mi? Unutmayın ki, soğan sülfür bakımından zengin ve de alüminyum gibi ağır metalleri nötrlemek için ideal.
 
Top