Afyon Süleyman Demirel Fen Lisesi

Mc_ÖRGE

Kaptan
Özel üye
Güzel Afyon'umuzda Lise, Meslek Lisesi ve Anadolu Liselerimizin yanında 1992-1993 Öğretim yılında bir Fen Lisesi açılması o günkü eğitim ve öğretime gönül veren büyüklerimiz tarafından uygun görülmüştür. Kurucu Müdürümüz değerli insan sayın Özer Çelik'in ilk müdürlüğünü yaptığı okulumuz, önce Fen Lisesi olarak açılmış, aynı yıl adı Süleyman Demirel Fen Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuzun inşaatının başladığı o günden itibaren günümüze kadar 9. Cumhur Başkanımız Sayın Süleyman Demirel, maddi ve manevi desteklerinin yanında sürekli ilgilenmişler ve gelişmeleri takip etmişlerdir.

Okulumuz, Anadolu Öğretmen Lisesinin bünyesinde 96 öğrenci ile eğitim öğretime açılmış, 1997 yılında derslik sıkıntısından dolayı öğrencilerimizin bir kısmı Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesinde öğrenimlerini sürdürmüşlerdir. Bu yıllar boyunca kız öğrencilerimiz Anadolu Öğretmen Lisesi, erkek öğrencilerimiz ise Kocatepe Anadolu. Lisesi pansiyonlarında yatılı olarak kalmışlardır

1999 yılında 23.000 metrekarelik dev eser olan ve büyük bir kısmı tamamlanmış kendi okulumuzda eğitim öğretime başlanmıştır. Kısa geçmişine rağmen eğitim öğretim açısından oldukça başarılı olan okulumuz gerek ÖSS, gerekse TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında çok iyi dereceler elde etmiş; Aklın ve bilimin öncülük ettiği, Atatürk'ün çizdiği çağdaş, laik ve demokratik yolda, özgür düşünceli ve kişisel sorumluluk duyguları gelişmiş Ulusal değerlere saygılı olarak kültürel ve tarihi değerleri benimsemiş, çağdaş gençler yetiştirmeye devam etmektedir.
 

Top