Afrika İçin Çocuklar İçin duyarsız Kalmayalım

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
01afrika_iftar.jpg
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika’ya” kampanyası, Aydın’da da İl Müftülüğü aracılığıyla yürütülüyor.

“Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika’ya” ve “Afrika İçin İftar Zamanı” sloganıyla yürütülen yardım kampanyası ile Afrika’da yaşayan insanlara yardım elini uzatacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Diyanet Vakfı ile ortaklaşa başlattığı çalışmada Ramazan’ın bereketini, heyecanını ülke olarak tüm dünya insanları ile paylaşmanın projesini hayat geçirdi.

Kampanya ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı internet sayfasından yapılan açıklamada, “Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı, her üç Afrikalıdan birinin yetersiz beslendiği, bu yıl Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığı, özellikle Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi’de de etkisini gösteren bu kuraklığın başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği hepimizce bilinmektedir. Başkanlığımızın Türk Diyanet Vakfı ile ortaklaşa başlattığı ‘Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika’ya adlı bu kampanya ile Ramazan’ın bereketini kardeşlerimizle paylaşmış, fitrelerimizin en azından bir tanesini bir kişilik iftarın masrafını göndermek suretiyle Afrika’da açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan kardeşlerimize bir lokma ekmek, bir yudum su ikram etmiş olacağız” denildi.

1 Ağustos’tan itibaren başlayan uygulama ile bütün operatörlerden AFRIKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak. 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacak.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
2 adet sms gönderdim. Durumu uygun olan herkesin şu mübarek günlerde bu kampanyaya katılımını diliyorum. Yarın ne olacağımızı bilemeyiz ve ne ekersek onu biçeriz.
 
Top