Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 387858" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">KABULİ PİLAV (AFGANİSTAN) </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kg. kemiksiz kuzu eti </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>3 baş soğan </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 havuç </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kg. Basmati pirinç veya uzun pirinç </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>250 gr. kuru üzüm </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 diş sarımsak </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>8 adet kişniş tohumu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 kak tarçın </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı zerdeçal (hint safranı) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>3 çorba kaşığı tereyağı veya 1/2 su bardağı sıvıyağ </strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Önce eti 5-6 cm. büyüklüğünde iri parçalar halinde doğrayın. Soğanları soyun salata soğanından daha ufak olarak kıyın. Tavada yağı kızdırın. Soğanları içine atın ve tamamen kahverengi oluncaya kadar kavurun. Bu yemeğin özelliği soğanın iyice kavrulmasıdır. Etleri soğanlara ilave edin ve birlikte çevirin. Etler kavrulunca yemeği bir tencereye alın ve etlerin üstünü Örtecek kadar sıcak su ilave edin. Kişniş tohumlarını, kak tarçınları ve hint safranını yemeğe ilave edin ve kapağını kapatarak eller iyice yumuşayıncava kadar pişirin. Pişen eti ateşten alın. Büyük bir tencerede 3.5 litre suyu kaynatın, içine tuz atın. Yıkanmış pirinçleri kaynayan suya atın Hızlı ateşte pişirin. Pirinçler pişince suyunu süzün. Daha büyük bir tencerenin dibine bir kat haşlanmış pirinç koyun. Kevgirle tencerenin dibine yayın. Üzerine pişen etin suyundan 3-4 kaşık gezdirin ve kevgirle karıştırın. Bu etin suyunun çok koyu bir renkte olması gerekiyor. Çünkü bu koyu renk, pirince renk veriyor ve Afganlar buna "pirinci renklendirmek" diyorlar. Kalan pirinçten bir kat daha tencereye koyun, üstüne tekrar et suyundan ilave edin ve tekrar karıştırın. Böylece haşlanmış pirinç ve et suyu bitinceye kadar devam edin. </strong></p><p><strong>Hepsini birden altüst ederek pirinçleri ezmeden, pirinçler et suyunun rengini alıncaya kadar karıştırın. </strong></p><p><strong>Et suyu ile renklenmiş pirincin üzerine pişen etleri sıralayın. Kaşıkla alttan pirinç alarak etlerin üstünü pirinçle kapatın. Havuçları soyun. Kibrit çöpü inceliğinde kıyın. Tavada sıvıyağı kızdırıp, havuçları kızgın yağdan geçirin. </strong></p><p><strong>Ilık suda bekleyerek kabarmış olan üzümleri yıkayın ve tavada kızdırdığınız yağdan geçirin. </strong></p><p><strong>Pilavın üstüne, tencerenin bir kenarına havuçları diğer kenarına ise üzümleri koyun. Tahta bir kaşığın sapını pilavın içine batırarak buhar çıkması için delikler açın. Tencerenin kapağını bir mutfak bezi ile sararak kapatın ve 15-20 dakika kadar çok kısık ateşte dinlenmeye bırakın. Tencereyi ateşten çekip kapağını acın. Havuç ve üzümleri bir tabağa alın. Pilavı etleri ile birlikte büyük bir kayık servis tabağına alın. Üzerini havuç ve üzümlerle süsleyerek sıcak sıcak, buharı ile servis yapın.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 387858, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]KABULİ PİLAV (AFGANİSTAN) [/COLOR] [LIST] [*]1 kg. kemiksiz kuzu eti [*]3 baş soğan [*]4 havuç [*]1 kg. Basmati pirinç veya uzun pirinç [*]250 gr. kuru üzüm [*]4 diş sarımsak [*]8 adet kişniş tohumu [*]2 kak tarçın [*]1 tatlı kaşığı zerdeçal (hint safranı) [*]3 çorba kaşığı tereyağı veya 1/2 su bardağı sıvıyağ [/LIST] Önce eti 5-6 cm. büyüklüğünde iri parçalar halinde doğrayın. Soğanları soyun salata soğanından daha ufak olarak kıyın. Tavada yağı kızdırın. Soğanları içine atın ve tamamen kahverengi oluncaya kadar kavurun. Bu yemeğin özelliği soğanın iyice kavrulmasıdır. Etleri soğanlara ilave edin ve birlikte çevirin. Etler kavrulunca yemeği bir tencereye alın ve etlerin üstünü Örtecek kadar sıcak su ilave edin. Kişniş tohumlarını, kak tarçınları ve hint safranını yemeğe ilave edin ve kapağını kapatarak eller iyice yumuşayıncava kadar pişirin. Pişen eti ateşten alın. Büyük bir tencerede 3.5 litre suyu kaynatın, içine tuz atın. Yıkanmış pirinçleri kaynayan suya atın Hızlı ateşte pişirin. Pirinçler pişince suyunu süzün. Daha büyük bir tencerenin dibine bir kat haşlanmış pirinç koyun. Kevgirle tencerenin dibine yayın. Üzerine pişen etin suyundan 3-4 kaşık gezdirin ve kevgirle karıştırın. Bu etin suyunun çok koyu bir renkte olması gerekiyor. Çünkü bu koyu renk, pirince renk veriyor ve Afganlar buna "pirinci renklendirmek" diyorlar. Kalan pirinçten bir kat daha tencereye koyun, üstüne tekrar et suyundan ilave edin ve tekrar karıştırın. Böylece haşlanmış pirinç ve et suyu bitinceye kadar devam edin. Hepsini birden altüst ederek pirinçleri ezmeden, pirinçler et suyunun rengini alıncaya kadar karıştırın. Et suyu ile renklenmiş pirincin üzerine pişen etleri sıralayın. Kaşıkla alttan pirinç alarak etlerin üstünü pirinçle kapatın. Havuçları soyun. Kibrit çöpü inceliğinde kıyın. Tavada sıvıyağı kızdırıp, havuçları kızgın yağdan geçirin. Ilık suda bekleyerek kabarmış olan üzümleri yıkayın ve tavada kızdırdığınız yağdan geçirin. Pilavın üstüne, tencerenin bir kenarına havuçları diğer kenarına ise üzümleri koyun. Tahta bir kaşığın sapını pilavın içine batırarak buhar çıkması için delikler açın. Tencerenin kapağını bir mutfak bezi ile sararak kapatın ve 15-20 dakika kadar çok kısık ateşte dinlenmeye bırakın. Tencereyi ateşten çekip kapağını acın. Havuç ve üzümleri bir tabağa alın. Pilavı etleri ile birlikte büyük bir kayık servis tabağına alın. Üzerini havuç ve üzümlerle süsleyerek sıcak sıcak, buharı ile servis yapın.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top