Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 387853" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">FIRNEE (AFGANİSTAN) </span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Bademli ve Kakuleli Muhallebi</span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>3 su bardağı süt</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağı toz şeker</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağı mısır nişastası</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/4 su bardağı soğuk su</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağı kıyılmış badem</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı kakule</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 tatlı kaşığı safran</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/4 su bardağı çekilmiş fındık veya şam fıstığı</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tutam tuz</strong></li> </ul><p></p><p><strong>Sütü, şeker ve tuz ile altı kalın bir tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak şeker eriyinceye kadar kaynatın. Soğuk suyla mısır nişastasını karıştırarak açın ve kaynayan sütten bir parça alıp nişastalı suya karıştırarak ilave edin. Ateşi biraz kısın ve elde ettiğiniz karışımı kaynayan şekerli süte durmadan karıştırarak ekleyin. Muhallebiniz baloncuklar yaparak kaynamaya başlayınca içine kabuklan çıkartılarak kıyılmış bademleri atın ve tatlınız koyulaşmcaya kadar durmadan kanştırarak kaynatın. Safranı bir çorba kaşığı ılık su ile ıslatın. Toz kakule ile birlikte tadınıza atın ve çok hafif ateşte 5 dakika karıştırarak pişirin. Daha sonra sıcak sıcak küçük kaselere boşaltıp üstlerine fıstık veya fındık serperek soğuyunca servis yapın.</strong></p><p><strong>Dilerseniz büyük ve derin bir kaba koyup üzerine fıstık veya fındık serpip, soğuyunca kaşıkla servis yapabilirsiniz.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 387853, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]FIRNEE (AFGANİSTAN) [/COLOR] [COLOR="#0000CD"]Bademli ve Kakuleli Muhallebi[/COLOR] [LIST] [*]3 su bardağı süt [*]1/2 su bardağı toz şeker [*]1/2 su bardağı mısır nişastası [*]1/4 su bardağı soğuk su [*]1/2 su bardağı kıyılmış badem [*]1 tatlı kaşığı kakule [*]1/2 tatlı kaşığı safran [*]1/4 su bardağı çekilmiş fındık veya şam fıstığı [*]1 tutam tuz [/LIST] Sütü, şeker ve tuz ile altı kalın bir tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak şeker eriyinceye kadar kaynatın. Soğuk suyla mısır nişastasını karıştırarak açın ve kaynayan sütten bir parça alıp nişastalı suya karıştırarak ilave edin. Ateşi biraz kısın ve elde ettiğiniz karışımı kaynayan şekerli süte durmadan karıştırarak ekleyin. Muhallebiniz baloncuklar yaparak kaynamaya başlayınca içine kabuklan çıkartılarak kıyılmış bademleri atın ve tatlınız koyulaşmcaya kadar durmadan kanştırarak kaynatın. Safranı bir çorba kaşığı ılık su ile ıslatın. Toz kakule ile birlikte tadınıza atın ve çok hafif ateşte 5 dakika karıştırarak pişirin. Daha sonra sıcak sıcak küçük kaselere boşaltıp üstlerine fıstık veya fındık serperek soğuyunca servis yapın. Dilerseniz büyük ve derin bir kaba koyup üzerine fıstık veya fındık serpip, soğuyunca kaşıkla servis yapabilirsiniz.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top