Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 385676" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">SAMBOSAY SHEEREEN (AFGANİSTAN) </span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">40 adet için: </span></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">hamur için: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 su bardağı un </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/4 su bardağı erimiş tereyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 yumurta </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Soğuk su </strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">iç için: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>kızartmak için sıvıyağ </strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">üstü için: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağı pudra şekeri </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağı çekilmiş şam fıstığı</strong></li> </ul><p></p><p><strong>Unu bir kaba tuz ve tereyağı ile koyun ve parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin. Yumurtayı 1/2 su bardağı su ile çırpıp una ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonra üstünü temiz bir mutfak bezi ile kapatarak serin bir yerde 15 dakika dinlendirin. Hamurunuz dinlenirken cevizi dövün ve kuru üzümle karıştırın. Pudra şekerini de çekilmiş fıstıkla karıştırıp bir kenara bırakın. </strong></p><p><strong>Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartarak bir merdane ile 1-2 mm. kalınlığında ve 6-7 cm. çapında açın. İçine bol miktarda hazırladığınız cevizli içleri doldurun ve yarım ay şeklinde kapatın. Tatlılarınızı kapattıktan sonra hamurun kenarını iki parmağınızla sıkıştırarak kapatın. Daha sonra sıkıştırdığınız kısımlara bir çatalla bastırarak süsleyin. </strong></p><p><strong>Dilerseniz hamurdan baklava yufkası gibi açıp 8 cm. genişliğinde uzun dikdörtgenler kesin. Hamurun bir ucuna içi koyup aynı muska böreği gibi kapatın. Yalnız yufkayı cevizli için etrafına çok sarmayın. Yufkanızı her bir tatlı için, en fazla 8 cm. genişlik, 16 cm. uzunluk olarak düşünerek sarın. Tatlılarınızın en uzun kenarı 10 cm. olsun. </strong></p><p><strong>Tavada bol sıvıyağı kızdırın. İçine 3-4 tane tatlı atarak, iki taraflarını çevirerek kızartın. Tatlıların altın rengi alması gerekir. Daha sonra kağıt peçetenin üzerine çıkarın ve servis tabağına alıp üstlerine fıstıklı pudra şekeri serperek sıcak veya soğuk olarak servis yapın. </strong></p><p><strong>Ayrıca isterseniz biraz kıvamlı bir şurup yapıp tatlılarınızın üzerine bu şurubu döküp biraz da fıstık serperek servis yapabilirsiniz.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 385676, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]SAMBOSAY SHEEREEN (AFGANİSTAN) [/COLOR] [COLOR="#0000CD"]40 adet için: hamur için: [/COLOR] [LIST] [*]2 su bardağı un [*]1 tatlı kaşığı tuz [*]1/4 su bardağı erimiş tereyağı [*]1 yumurta [*]Soğuk su [/LIST] [COLOR="#0000CD"]iç için: [/COLOR] [LIST] [*]1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm [*]kızartmak için sıvıyağ [/LIST] [COLOR="#0000CD"]üstü için: [/COLOR] [LIST] [*]1/2 su bardağı pudra şekeri [*]1/2 su bardağı çekilmiş şam fıstığı [/LIST] Unu bir kaba tuz ve tereyağı ile koyun ve parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin. Yumurtayı 1/2 su bardağı su ile çırpıp una ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonra üstünü temiz bir mutfak bezi ile kapatarak serin bir yerde 15 dakika dinlendirin. Hamurunuz dinlenirken cevizi dövün ve kuru üzümle karıştırın. Pudra şekerini de çekilmiş fıstıkla karıştırıp bir kenara bırakın. Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartarak bir merdane ile 1-2 mm. kalınlığında ve 6-7 cm. çapında açın. İçine bol miktarda hazırladığınız cevizli içleri doldurun ve yarım ay şeklinde kapatın. Tatlılarınızı kapattıktan sonra hamurun kenarını iki parmağınızla sıkıştırarak kapatın. Daha sonra sıkıştırdığınız kısımlara bir çatalla bastırarak süsleyin. Dilerseniz hamurdan baklava yufkası gibi açıp 8 cm. genişliğinde uzun dikdörtgenler kesin. Hamurun bir ucuna içi koyup aynı muska böreği gibi kapatın. Yalnız yufkayı cevizli için etrafına çok sarmayın. Yufkanızı her bir tatlı için, en fazla 8 cm. genişlik, 16 cm. uzunluk olarak düşünerek sarın. Tatlılarınızın en uzun kenarı 10 cm. olsun. Tavada bol sıvıyağı kızdırın. İçine 3-4 tane tatlı atarak, iki taraflarını çevirerek kızartın. Tatlıların altın rengi alması gerekir. Daha sonra kağıt peçetenin üzerine çıkarın ve servis tabağına alıp üstlerine fıstıklı pudra şekeri serperek sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Ayrıca isterseniz biraz kıvamlı bir şurup yapıp tatlılarınızın üzerine bu şurubu döküp biraz da fıstık serperek servis yapabilirsiniz.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top