Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 385673" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">GOSH FEEL (AFGANİSTAN)</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Hemen hemen 40 adet için: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çorba kaşığı toz şeker </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/4 tatlı kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağı süt </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 tatlı kaşığı sıvıyağ </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2,5 su bardağı un </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 tatlı kaşığı toz kakule </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>kızartmak için sıvıyağ </strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">üstü için: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağı pudra şekeri </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 tatlı kaşığı toz kakule </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağı kıyılmış ceviz veya şam fıstığı </strong></li> </ul><p></p><p><strong>Yumurtaları köpükleninceye kadar çırpın. İçine şekeri ve tuzu atıp biraz daha çırpın. Sütü ve sıvıyağı ilave edip tekrar kanşnrra. Unun yarısını süt ve yumurta karışımına ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak yedirin. Daha sonra unun kalan yarısını ekleyip, unu tamamen yedirınceye kadar karıştırın. Mutfak tezgahına bir parça un serpin ve ürerine hamuru koyup elinizle, yumuşak ve elastiki bir hamur elde edinceye kadar 10 dakika yoğurun. Eğer un yetmezse hamura bir parça daha un ekleyebilirsiniz ama çok sert bir hamur yapmayın. Hamurunuzun üstünü temiz bir mutfak bezi ile kapatarak 2 saat dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, unladıgınız hamur tahtasında, hemen hemen 8-10 cm. çapında daire şeklinde açın. Tatlınıza fil kulağı görünümü vermek için, elinizle bir tarafından uzatarak çekin. Tekrar bir mutfak bezinin üzerine koyarak üstünü kapatın ve diğerlerini hazırlayın. </strong></p><p><strong>Derin bir tencerede veya varsa elektrikli kızartma tenceresinde bol sıvıyağı 190 derecede kızdırın. İçine hazırlamış olduğunuz Fil Kulaklarını atın. Yalnız hamur elastiki olduğu için bekleyince biraz toplanır, onun için hamuru yağa atarken ellenince biraz çekiştirerek fil kulağı şeklini tekrar vererek atın. 45 saniye tatlılar altın rengini alıncaya kadar kızartın. Yalnız tatlılarınızın fazla kızarıp kahverengi olmamasına dikkat edin. Biraz süzerek kağıt bir peçetenin üstüne çıkarın. Daha sonra servis tabağına koyarak üstlerine kakule ile karıştırdığınız pudra şekerini ve dövülmüş cevizi serpin. Arzunuza göre sıcak veya soğuk olarak servis yapın. </strong></p><p><strong>Arzu ederseniz pudra şekeri serpmek yerine, 1 su bardağı şekeri, 1/2 su bardağı su ve kakule ile kaynatarak koyu kıvamda bir şurup hazırlayın. Bu şurubu tatlılarınızın üzerine gezdirip ceviz veya şam fıstığı serperek servis yapın.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 385673, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]GOSH FEEL (AFGANİSTAN)[/COLOR] [COLOR="#0000CD"]Hemen hemen 40 adet için: [/COLOR] [LIST] [*]2 çorba kaşığı toz şeker [*]1/4 tatlı kaşığı tuz [*]1/2 su bardağı süt [*]4 tatlı kaşığı sıvıyağ [*]2,5 su bardağı un [*]1/2 tatlı kaşığı toz kakule [*]kızartmak için sıvıyağ [/LIST] [COLOR="#0000CD"]üstü için: [/COLOR] [LIST] [*]1/2 su bardağı pudra şekeri [*]1/2 tatlı kaşığı toz kakule [*]1/2 su bardağı kıyılmış ceviz veya şam fıstığı [/LIST] Yumurtaları köpükleninceye kadar çırpın. İçine şekeri ve tuzu atıp biraz daha çırpın. Sütü ve sıvıyağı ilave edip tekrar kanşnrra. Unun yarısını süt ve yumurta karışımına ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak yedirin. Daha sonra unun kalan yarısını ekleyip, unu tamamen yedirınceye kadar karıştırın. Mutfak tezgahına bir parça un serpin ve ürerine hamuru koyup elinizle, yumuşak ve elastiki bir hamur elde edinceye kadar 10 dakika yoğurun. Eğer un yetmezse hamura bir parça daha un ekleyebilirsiniz ama çok sert bir hamur yapmayın. Hamurunuzun üstünü temiz bir mutfak bezi ile kapatarak 2 saat dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, unladıgınız hamur tahtasında, hemen hemen 8-10 cm. çapında daire şeklinde açın. Tatlınıza fil kulağı görünümü vermek için, elinizle bir tarafından uzatarak çekin. Tekrar bir mutfak bezinin üzerine koyarak üstünü kapatın ve diğerlerini hazırlayın. Derin bir tencerede veya varsa elektrikli kızartma tenceresinde bol sıvıyağı 190 derecede kızdırın. İçine hazırlamış olduğunuz Fil Kulaklarını atın. Yalnız hamur elastiki olduğu için bekleyince biraz toplanır, onun için hamuru yağa atarken ellenince biraz çekiştirerek fil kulağı şeklini tekrar vererek atın. 45 saniye tatlılar altın rengini alıncaya kadar kızartın. Yalnız tatlılarınızın fazla kızarıp kahverengi olmamasına dikkat edin. Biraz süzerek kağıt bir peçetenin üstüne çıkarın. Daha sonra servis tabağına koyarak üstlerine kakule ile karıştırdığınız pudra şekerini ve dövülmüş cevizi serpin. Arzunuza göre sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Arzu ederseniz pudra şekeri serpmek yerine, 1 su bardağı şekeri, 1/2 su bardağı su ve kakule ile kaynatarak koyu kıvamda bir şurup hazırlayın. Bu şurubu tatlılarınızın üzerine gezdirip ceviz veya şam fıstığı serperek servis yapın.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top