Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 385671" data-attributes="member: 10904"><p style="text-align: center"><strong><a href="http://www.cerezforum.com" target="_blank"><span style="color: #FF0000"><span style="font-size: 15px">Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı</span></span></a></strong></p><p></p><p><strong><span style="color: #FF0000">KABİL PİLAVI (AFGANİSTAN)</span> </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">MALZEMELER </span></strong></p><p><strong>4 çorba kaşığı margarin </strong></p><p><strong>1 kg kemikli koyun eti </strong></p><p><strong>6 su bardağı pirinç </strong></p><p><strong>4 adet büyük soğan </strong></p><p><strong>200 gr kuru üzüm </strong></p><p><strong>1/2 kg havuç </strong></p><p><strong>1 çay kaşığı karabiber </strong></p><p><strong>1 çorba kaşığı tuz </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">HAZIRLANIŞI </span></strong></p><p><strong>Soğanları kalınca rendeleyin, yağda koyu pembe olana dek kavurun. Etleri ilave edip, bir süre beraberce kavurun. Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin. Havuçları yarım parmak kalınlığında boylamasına kesip, yağda çevirerek kızartın, süzüp bir kenarda bekletin. Üzümleri çok az yağda hafifçe kavurun, süzüp bir yanda bekletin. Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın, süzüp pişmiş etin suyuna katın. Ezmeden ağır ağır karıştırın, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğiniz havuç ve üzümleri kenarlara dizin. Çok hafif ateşte, yarım saat kadar demlendirin. Servis yapmadan önce üzerini havuç ve üzümlerle süsleyin.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 385671, member: 10904"] [CENTER][B][URL="http://www.cerezforum.com"][COLOR="#FF0000"][SIZE=4]Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı[/SIZE][/COLOR][/URL][/B][/CENTER] [B][COLOR="#FF0000"]KABİL PİLAVI (AFGANİSTAN)[/COLOR] [COLOR="#0000CD"]MALZEMELER [/COLOR] 4 çorba kaşığı margarin 1 kg kemikli koyun eti 6 su bardağı pirinç 4 adet büyük soğan 200 gr kuru üzüm 1/2 kg havuç 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı tuz [COLOR="#0000CD"]HAZIRLANIŞI [/COLOR] Soğanları kalınca rendeleyin, yağda koyu pembe olana dek kavurun. Etleri ilave edip, bir süre beraberce kavurun. Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin. Havuçları yarım parmak kalınlığında boylamasına kesip, yağda çevirerek kızartın, süzüp bir kenarda bekletin. Üzümleri çok az yağda hafifçe kavurun, süzüp bir yanda bekletin. Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın, süzüp pişmiş etin suyuna katın. Ezmeden ağır ağır karıştırın, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğiniz havuç ve üzümleri kenarlara dizin. Çok hafif ateşte, yarım saat kadar demlendirin. Servis yapmadan önce üzerini havuç ve üzümlerle süsleyin.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top