• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Adobe Fuse Nedir, Ne İşe Yarar

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Adobe Fuse Nedir?​

adobe-fuse.jpg


Adobe yazılımlarından çoğunu onu üreten firmayla birlikte satın almıştır. 3D modelleme ve animasyon konusunda da kendini gösteren Mixamo, Adobe’nin radarına girmiştir. O zamanlar Fuse Character Creator adında olan yazılımı alarak Adobe Fuse adıyla tekrardan piyasaya sürmüştür.

Adobe Fuse Nedir?

Mixamo hala 3D modelleme ve animasyon konularında başvurulan bir adrestir. Adobe Fuse yazılımı için destek çekilse de hala kullanılabilir düzeydedir. Fuse yazılımını kullanmak içinse Adobe Creative Cloud üyeliğini almanız gerekebilir. İleride güncelleme gelmezse şuan tek üyeliği bulunmamakta

Adobe Fuse temel anlamda 3D rigleme ve animasyon yazılımı diyebiliriz. Tabi ki yazılımın sunduğu imkanlar dahilinde 3D modelleme yapabilmeniz de mümkün. Doğrudan 3D baskı ile bağlantısı olmasa da üretilen modeller dijitalde kullanmak için oldukça uygun.


Adobe Fuse Ne İşe Yarar?​


3D modelleme ve animasyon dünyası epeyce geniştir. Modelleme konusunda ise birçok yazılım bulunmaktadır. Animasyon konusunda ise Mixamo firması ilk akla gelenler arasındadır. Elinizdeki bir modeli Adobe Fuse’a aktararak kolay bir şekilde animasyon oluşturabilirsiniz.


3D animasyon elde etmek için modelimize ilk olarak “rigging” yani riggleme işlemi yapmalıyız. Bu terimi açacak olursak karakterimize bir iskelet oluşturmalıyız. Bu riggleme işlemi ise Fuse ile aslında oldukça kolay. Bu kadar karmaşık bir yapıyı sadece bir kaç tıkla ve çok fazla bilginiz olmadan üretebilmenizi sağlıyor. Sonrasında oluşan iskelet için ister kendiniz animasyon oluşturun ister Mixamo’nun hazır animasyonlarını kullanın.

Adobe Fuse Ne İşe Yarar?
Adobe Fuse’da 3D modelleme de yapabilirsiniz. İmkanları içinde 3D tarama ile kendi yüzünüzün modelini de aktarabilirsiniz. Ayrıca modele sıfırdan başlayacaksanız önce kafa olmak üzere vücuda doğru modelleme yapabilirsiniz. 3D modelleme konusunda da bu yazılım genelde karakter modellemede kullanılmakta.
 
Top