Malzemeler
- 6 adet domates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığından biraz eksik tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı isot
Yapılışı
- Sosu için; bir kasenin içine salçaları, toz biberi, naneyi, zeytinyağını, nar ekşisini, pul biberi, tuzu, isotu ve sumağı alıp iyice karıştıralım.
- Domateslerin kabuklarını soyalım ve püre haline gelene kadar rondodan geçirelim.
- Kapya biberleri ve soğanları da hafif iri kalacak şekilde rondodan geçirelim.
- Maydanozu ince ince doğrayalım.
- Daha sonra bütün malzemeleri sosun üzerine ilave edelim ve iyice karıştıralım.