Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Sağlık
Alternatif Tıp
Acı biber ve sağlığımıza faydaları
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Papatya" data-source="post: 906676" data-attributes="member: 91538"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong>Acı biber</strong> farklı türlerden, tadı acı olan biber çeşitlerine verilen ad. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Uzun olanları sivri, ufak olanları cin biber olarak adlandırılır. </span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #ff0000"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Amerika kökenlid<span style="font-size: 12px">w</span>ir. Bütün dünyada yiyecek ve ilaç malzemesi olarak kullanılmaktadır. </span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff0000"><strong>Kırmızı biber, Amerika'da MÖ 7500'lü yıllardan beri insan beslenmesinin bir parçasıdır. Amerika'ya Avrupalıların gelmesiyle birlikte, önce İspanya ve Portekiz'de, daha sonra tüm Avrupa ve dünyada yayılmıştır. </strong></span><span style="font-size: 12px">(Kaynak:Vikipedi.) </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Çoğu insan damak tadı gereği ya da alışkanlıklardan dolayı acı biberden hep uzak durur. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Ancak; acı biber içeriğinde bulunan öneml vitamin, <span style="color: #ff0000"><strong><span style="font-size: 15px">potasyum ve kalsiyum </span></strong></span>değerleriyle hepimiz için çok önemli bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Uzmanlar sağlıklı yaşam için her gün 1 tane acı biber yemeniz gerektiğinde hemfikir.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff99cc">- Vücudun betakaroten ihtiyacını tek bir besinle sağlayan acı biberden günde 1 kez yemelisiniz. C vitamini açısından zengin olan acı biber vücudun dayanıklılığını artırarak gribe karşı vücudunuzu koruma altına alır.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">- Doğal maddesi<span style="font-size: 15px"><strong> <span style="color: #ff0000">capsaicin</span> </strong></span>olan acı biber ağza değdirildiği anda yakıcı bir his uyandırır. Bu his sayesinde sinirler yumuşayarak beyinde endorfin salgılar ve beyin bölgesinde salgılanan endorfin vücutta ağrı kesici etkisi oluşturur.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">- Yapılan bilimsel araştırmalarda acı biberin yenmesi sonucunda trigliseritlerin düşmesi gözlenmiş bunun sonucunda da kötü kolesterolde azalma görülmüştür.</span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #ff99cc"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">- İçerisinde C vitamini, betakaroten ve antioksidan bulunmasından vücudu kansere ve kalp krizi riskine karşı korur. </span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #ff99cc"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Dolaşımın hızlanmasında etkili olan acı biber felç geçirme riskini de en aza indirir.</span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">- Midedeki mikropların ölmesinde etkili olan acı biber ülserin ilerlemesini de önler.</span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #ff99cc"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">- Acı biber iyi bir zayıflatıcıdır. </span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #ff99cc"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Kabızlık sorununun önlenmesinde etkili olan acı biber aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasını da sağlar.</span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">- Solunum zorluğu yaşayanlarda etkili olan acı biber balgam söktürür ve kronik bronşit rahatsızlıklarında oldukça etkilidir.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">- Sindirim salgısını artıran acı biber iştahı açması sayesinde sindiriminde daha rahat olmasını sağlar.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">- Lif açısından zengin olan acı biberden günde 1 tane yiyerek kabızlık sorununuzu önleyebilirsiniz.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">- Kanserli hücrelerin öldürülmesini sağlayarak doğal bir kemoterapi görevi görür.</span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #ff99cc"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">- Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.</span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">- Kan dolaşımını hızlandırır.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><span style="font-size: 26px"><strong>AFLATOKSİNE DİKKAT</strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı'nca hazırlanan raporda, kırmızıbiberin kansorejen küf mantarı olan aflatoksin riski taşımaması için,<span style="color: #ff0000"><strong><span style="font-size: 15px"> toprak üzerinde kurutulmaması, ısı ve nem ayarlı depolarda korunması gerektiği </span></strong></span>belirtildi. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">[ATTACH=full]62681[/ATTACH]</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Raporda, ilkel koşullarda hazırlanan kırmızıbiberde<span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff0000"><strong> aflatoksin </strong></span></span>riskinin ortaya çıkabileceği kaydedilerek, ürünün bozulmasına yol açan aflatoksinin, insan sağlığı için de ciddi bir tehdit oluşturduğu ifade edildi<strong>.</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong>Kırmızıbiberin hasat edildikten sonra toprakla temasının kesilmesi ve kurutma tünellerinde kurutulması gerektiğine işaret edilen raporda, ürünün ısı ve nem ayarlı yerde korunmasının zorunluluk olduğuna dikkat çekildi. </strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Başka bir araştırmaya göre de;<span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff0000"><strong> Bazı yiyeceklerin, algılama yeteneğini artırdığı, beyni daha verimli hale getirdiği ve daha hızlı düşünmeyi sağladığı bildirildi.</strong></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><span style="font-size: 12px">(Alıntıdır.) </span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Papatya, post: 906676, member: 91538"] [CENTER][FONT=Tahoma][SIZE=4][B]Acı biber[/B] farklı türlerden, tadı acı olan biber çeşitlerine verilen ad. Uzun olanları sivri, ufak olanları cin biber olarak adlandırılır. [/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff0000][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]Amerika kökenlid[SIZE=3]w[/SIZE]ir. Bütün dünyada yiyecek ve ilaç malzemesi olarak kullanılmaktadır. [/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=#ff0000][B]Kırmızı biber, Amerika'da MÖ 7500'lü yıllardan beri insan beslenmesinin bir parçasıdır. Amerika'ya Avrupalıların gelmesiyle birlikte, önce İspanya ve Portekiz'de, daha sonra tüm Avrupa ve dünyada yayılmıştır. [/B][/COLOR][SIZE=3](Kaynak:Vikipedi.) [/SIZE][/SIZE] [SIZE=4]Çoğu insan damak tadı gereği ya da alışkanlıklardan dolayı acı biberden hep uzak durur. Ancak; acı biber içeriğinde bulunan öneml vitamin, [COLOR=#ff0000][B][SIZE=4]potasyum ve kalsiyum [/SIZE][/B][/COLOR]değerleriyle hepimiz için çok önemli bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. [/SIZE] [SIZE=4]Uzmanlar sağlıklı yaşam için her gün 1 tane acı biber yemeniz gerektiğinde hemfikir. [COLOR=#ff99cc]- Vücudun betakaroten ihtiyacını tek bir besinle sağlayan acı biberden günde 1 kez yemelisiniz. C vitamini açısından zengin olan acı biber vücudun dayanıklılığını artırarak gribe karşı vücudunuzu koruma altına alır.[/COLOR] - Doğal maddesi[SIZE=4][B] [COLOR=#ff0000]capsaicin[/COLOR] [/B][/SIZE]olan acı biber ağza değdirildiği anda yakıcı bir his uyandırır. Bu his sayesinde sinirler yumuşayarak beyinde endorfin salgılar ve beyin bölgesinde salgılanan endorfin vücutta ağrı kesici etkisi oluşturur.[/SIZE] [SIZE=4]- Yapılan bilimsel araştırmalarda acı biberin yenmesi sonucunda trigliseritlerin düşmesi gözlenmiş bunun sonucunda da kötü kolesterolde azalma görülmüştür.[/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff99cc][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]- İçerisinde C vitamini, betakaroten ve antioksidan bulunmasından vücudu kansere ve kalp krizi riskine karşı korur. [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4]Dolaşımın hızlanmasında etkili olan acı biber felç geçirme riskini de en aza indirir.[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4]- Midedeki mikropların ölmesinde etkili olan acı biber ülserin ilerlemesini de önler.[/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff99cc][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]- Acı biber iyi bir zayıflatıcıdır. [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4]Kabızlık sorununun önlenmesinde etkili olan acı biber aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasını da sağlar.[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4]- Solunum zorluğu yaşayanlarda etkili olan acı biber balgam söktürür ve kronik bronşit rahatsızlıklarında oldukça etkilidir. - Sindirim salgısını artıran acı biber iştahı açması sayesinde sindiriminde daha rahat olmasını sağlar. - Lif açısından zengin olan acı biberden günde 1 tane yiyerek kabızlık sorununuzu önleyebilirsiniz. - Kanserli hücrelerin öldürülmesini sağlayarak doğal bir kemoterapi görevi görür.[/SIZE][/FONT] [COLOR=#ff99cc][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]- Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4]- Kan dolaşımını hızlandırır. [SIZE=7][B]AFLATOKSİNE DİKKAT[/B][/SIZE][/SIZE] [SIZE=4]Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı'nca hazırlanan raporda, kırmızıbiberin kansorejen küf mantarı olan aflatoksin riski taşımaması için,[COLOR=#ff0000][B][SIZE=4] toprak üzerinde kurutulmaması, ısı ve nem ayarlı depolarda korunması gerektiği [/SIZE][/B][/COLOR]belirtildi. [/SIZE] [SIZE=4][ATTACH type="full" alt="62681"]62681[/ATTACH] Raporda, ilkel koşullarda hazırlanan kırmızıbiberde[SIZE=4][COLOR=#ff0000][B] aflatoksin [/B][/COLOR][/SIZE]riskinin ortaya çıkabileceği kaydedilerek, ürünün bozulmasına yol açan aflatoksinin, insan sağlığı için de ciddi bir tehdit oluşturduğu ifade edildi[B].[/B][/SIZE] [SIZE=4][B]Kırmızıbiberin hasat edildikten sonra toprakla temasının kesilmesi ve kurutma tünellerinde kurutulması gerektiğine işaret edilen raporda, ürünün ısı ve nem ayarlı yerde korunmasının zorunluluk olduğuna dikkat çekildi. [/B] Başka bir araştırmaya göre de;[SIZE=4][COLOR=#ff0000][B] Bazı yiyeceklerin, algılama yeteneğini artırdığı, beyni daha verimli hale getirdiği ve daha hızlı düşünmeyi sağladığı bildirildi.[/B][/COLOR][/SIZE][/SIZE] [SIZE=4][SIZE=3](Alıntıdır.) [/SIZE][/SIZE][/FONT] [/CENTER] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Sağlık
Alternatif Tıp
Acı biber ve sağlığımıza faydaları
Top