• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

A Vitamininin Cilde Faydaları

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
A Vitamininin Cilde Yararları
A Vitamininin cilde olan Yararları
A Vitamini Ciltte Mucizeler Yaratıyor


A vitamininin ciltte mucizeler yarattığı uzun zamandır biliniyor. Yıllardır, akneli veya güneşten hasar gören ciltler, A vitamini ile tedavi edilebiliyor.

Son yıllarda cilt kanserleri de A vitamini ile tedavi ediliyor ve çok başarılı sonuçlar alınıyor. Bu etkin antioksidanlar cildimizi güneşin zararlı ışınlarının tahribatından koruyor. Yani güneşe fazlasıyla maruz kaldığımız yaz ayları boyunca, A vitaminine ağırlık vermemiz çok yararlıdır.

Güneş Işınlarına Karşı A Vitamini

Ultraviyole radyasyonu vücudumuzdaki A vitamininin azalmasına yol açar. Yani kayıpları yerine koymamız, UV ışınlarına karşı tedbiri artırmamız gerekli. Kremlerde, güneş sütleri ve yağlarında kullanılan A vitaminleri cildimize yararlıdır. Ama bu vitaminin ağızdan alınması daha farklıdır.

Hangi Yiyeceklerden A Vitaminini Karşılayabiliriz?

A vitamininin en zengin kaynakları süt, peynir, yumurta sarısı ve karaciğer gibi hayvansal gıdalardır. Ayrıca meyve ve sebzelerden de A vitamini alabiliriz. Çünkü tüm sarı, turuncu, koyu yeşil renkteki sebze, meyve ve tahıllara rengini veren maddeler, vücudumuzda A vitamininin bir formuna dönüşürler. Patates, kabak, ıspanak, brokoli, havuç, kayısı, portakal, şeftali ve kavun yiyerek ihtiyacımız olan A vitaminini karşılayabiliriz.
 
Top