8 eylül 2003 - Recep Yazıcıoğlunun ölümü

Suskun

V.I.P
V.I.P
ry1.jpg

Recep Yazıcıoğlu,
(d. 2 Haziran 1948, Köprübaşı, Trabzon - ö. 8 Eylül 2003, Polatlı, Ankara)​
Tokat, Aydın, Denizli ve Erzincan eski valisi . Kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı nedeniyle, sıradışı fikirleri ve enerjisiyle, ayrıca bambaşka görüşleriyle Süper Vali olarak anıldı.


Vefatı

2 Eylül 2003'te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında geçirdiği yabancı güçler tarafından trafik kazası süsü verilen olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybetti. Cenazesi Aydın'ın Söke ilçesinde 10 Eylül 2003'te toprağa verildi.

Komplo endişeleri

Vali Recep Yazıcıoğlu, uranyum çalışmaları sırasında öldürülen mühendislerin faillerinin dosyaları ile birlikte bakanlığa (Ankara)'ya, giderken faili meçhul bir kazada hayatını kaybeder. Yazıcıoğlu'nu taşıyan araba aşırı hız yüzünden takla atarak duvara çarpar. Araçta bulunan Ziraat Odası Başkanı olay yerinde hayatını kaybeder. Vali Yazıcıoğlu ise ağır yaralanır ve yoğun bakıma alınır. Ancak aracı kullanan şoför kazadan hiçbir yara almadan kurtulur. Yazıcıoğlu beş gün kaldığı yoğun bakımda hayatını kaybeder.
 
Top