360 Derece Video Çekebilen Telefon: Yezz Sfera

Yezz Mobile, çıkaracakları telefonda 360 derece kamera bulunduracak. Firmanın uzun zamandır üstünde çalıştığı akıllı cihazda, ön ve arka da bulunan kameralar balık gözü lensi ile 360 derece HD video kaydetme özellliği bulunuyor.

Son dönemde kamera teknolojisinin çok ilerlediğini görüyoruz. Özellikle 4K çözünürlükte videoların gelmesinin ardından internette 360 derece videolarda görmeye başladık son günlerde. 360 derece videolar Youtube üzerinde popularitesini her geçen gün arttırıyor. Tabi bu durumu farkeden akıllı telefon üreticileri de bu teknolojiyi cihazlarına entegre etmeye başladı bile. Bunlardan en hızlılarından biriside Amerika merkezli Yezz Mobile adlı şirket. Yezz Mobile, çıkaracakları telefonda 360 derece kamera bulunduracak.

RUfJet2.jpg

Firmanın uzun zamandır üstünde çalıştığı akıllı cihazda, ön ve arka da bulunan kameralar balık gözü lensi ile 360 derece HD video kaydetme özellliği bulunuyor. Tasarım olarakta diğer akıllı telefonlardan farklı olduğu belli olan YEZZ Sfera adlı telefon, 5 megapiksellik kameralara sahip olacak. Cihazın teknik özellikleride şu şekilde. 5.5 inç büyüklüğünde HD ekrana sahip Sfera, işlemci tarafında gücünü 2 Ghz’lik MediaTEK Helip P10‘dan alıyor. 32 GB Dahili hafızaya sahip cihazda 3 GB RAM bulunuyor. Ayrıca microSD kart desteği ile hafızayı daha da arttırabilmeniz mümkün. Cihaz batarya olarakta oldukça tatmin edici. 3000 mAh’lik bataryaya sahip cihaz kullanıcılarına uzun bir pil ömrü sunacak gibi görülüyor.

YEZZ Sfera, piyasaya Android 6.0 Marshmallow ile çıkacak. Çıkış fiyatı olarak 299 dolar belirlenmiş ancak bu bölgelere göre değişebilir. Cihazın çıkış tarihi ile ilgili kesin bir bilgi yer almıyor. Cihaz 360 derece video çekebilme özelliği ile çok dikkat çekecek gibi görülüyor.
 
Top