3000 Parçalı Ilk Puzzle Deneyimim. Limanda Günbatımı

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bir yerlerde görüp hoşuma giden puzzle olayına ben de girmek istedim ancak ilk deneyimde 500 ya da 1000 parça ile başlamak gerekirken 300 parçalı Limanda Günbatımı - Sunset Harbour adlı puzzle ile almak gafletinde bulundum. Siz siz olun başlarken kesinlikle 500 ya da 1000 parçalı bir çalışma yapın.

Neyse ki 10 gün civarında bitti puzzle ama masanın üstünde başladığım için hiç bir yere kaldıramadım. Oysa ki bir puzzle halısı ya da gerekli büyüklükte sert mukavva üzerinde yapmak, ayrıca puzzle tamamlandıktan sonra puzzle yapıştırıcısı ile de yapıştırmak (üzerinde Conserver yazanlar aynı zamanda koruyucu özellikli imiş) gerekiyormuş. (Burada Educa Puzzle Yapıştırıcı hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz.) Tabi bunların hepsini puzzle çalışması aşamasında öğrenmiş bulundum. Renklere ve bölümlere göre puzzle parçalarını ayırdığınızda etrafınızda en az 10 adet farklı tabak oluşuyor. :)

Nihayetinde puzzle bitti ama bu kez de çerçeve bulmak sorun. Boyutlar oldukça büyük 120x85 cm. D&R mağazalarında hazır puzzle çerçeveleri var ama bu büyüklükte maalesef yok. Ayrıca bu boyuttaki bir puzzle çerçevesi camsız olmuyor ve kullanılan camın ışığı yansıtmayan türden olması gerekiyor. Bir saat önce bir çerçeveci bulup (bir sürü arama ile) çerçevelenmesi için bıraktım.

Özetle hiç aklımda yokken fena halde zamanımı çalan ama bir o kadar da keyif veren bir puzzle çalışması yanında bu konuda epeyce deneyim kazanmış oldum. Yapmayı düşünenler için bir de maliyet yazayım.

Puzzle 3000 parçalı Anatolian Limanda Günbatımı - Sunset Harbour 70 :TL
Koruyucu özellikli yapıştırıcı: 26 :TL
120x85 çerçeve 180 :TL (Ama çerçeve fiyatları beğeninize göre 400 liraya kadar hatta daha üstüne bile çıkabilir)

Çalışmanın bitime az kala ve bitmiş hali şu şekilde. Not bu arada % 50 sini ben diğer yarısını yardımseverler yaptı. :)

DcQtiaV.jpg


W0pPjNs.jpg
 

cemree

=)=)
V.I.P
Sonunda senide bulaştırdık bu işe :D itiraf et iyi geliyor. Ya bitircem diye kafa yormamak gerek. Boş bir alanın olcak o orada durcak kaldırmak geri koymak gibi bir olay söz konusu olmaz zaten gelip gidip kurcalamak çok eğlenceli :) sen baya büyük bir puzzle ile başlamışsın. Çok güzel görünüyor. Eline sağlık. Benim yaptırdığım cercevecı yapıstırmamamı istemisti cerceve potluk yapiyormus sanirim. Mat cam en ideali. Birde sen arayip boyutu soyluyorsun o uygun cami kesip almaya geliyo. Masadan cama indirip gidiyor :) devami gelsinnn... :)
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Konuyu okuyunca tepki olarak agzımdan oleyyyyy diye bir kelime çıkı verdi. Bu oleyin altında puzzle yapmış olman :) ve çok güzel bir seçimde bulunmuş olman. Tamam kabul parça sayın biraz fazla ilk denemene göre ama sonuç harika eline sağlık. Kafa dağıtmak için oldukça iyi bir yöntemdir üstelik. (Bu aralar bana lazım sanırım) cemreye bende katılıyorum devam etme konusunda. Tekrar eline sağlık. Ben de alırken bu manzarayı seçebilirim.
 

patik

Özel Üye
Özel üye
Onu sığdıracak yer bulduğun için şanslısın. Bende puzzle halısı var ama yine de şöyle sereserpe serip de gönlümce yapamıyorum, yer sıkıntısından.
Çok da rahatlatıcı bir manzara seçmişsin, eline sağlık.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Onu sığdıracak yer bulduğun için şanslısın. Bende puzzle halısı var ama yine de şöyle sereserpe serip de gönlümce yapamıyorum, yer sıkıntısından.
Çok da rahatlatıcı bir manzara seçmişsin, eline sağlık.
Bütün bu motive edici mesajları görmezden gelip bir daha puzzle işine girmemek gibi bir niyetim var. Aşırı sabır isteyen bir iş ayrıca sanırım biraz bağımlılık yapma özelliği de var. :)
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Süper bir manzara bayıldımmm. Bence arada yapmalısın :)
Ben 1000 parçalık 6 günde tamamlamıştım. Gece 3-4 lere kadar puzzle yaptığımı biliyorum :D
Hatta ben işe gittiğimde, annemde puzzle'ın müptelası olmuştu :))
Hala çerçevesiz duruyor kenarda. Taşınma telaşıydı falan çerçeve yaptıramadım.
Daha doğrusu mukavvadan hareket ettirip nasıl yapıştıracağımı bilmiyorum.
1000 parçalık daha var onu da yapıcam ama annem izin vermiyor :D Sanırım kendiside işi gücü bırakıp başından kalkamayacağından diye düşünüyorum :)


Not: Orada bir büyüteç mi görüyorum :P
 

patik

Özel Üye
Özel üye
Bence de bağımlılık yapıyor ve bolca da bel, sırt ve boyun ağrısı. Gözlerde kuruluk ve buna bağlı kızarma, kaşıntı da cabası. Sağlıkçının yorumu da böyle olur galiba. :D
 
Top