20'li yaşların sonunda öğrenilen bazı hayat dersleri

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
1. 21 yaşındayken henüz yetişkin sayılmazsınız: 30lu yaşlara yaklaşıp ofislerde çalışma ve ebeveyniniz olmayan gerçek yetişkinlerle etkileşim deneyimleri kazandığınızda, insanların 27 yaşındakileri bebek, 21 yaşındakileri ise fetüs olarak gördüklerini fark edeceksiniz.

2. Vücudunuza iyi bakmanız önemli; çünkü gerçekten de yaşlanıyor: 30 yaşına yaklaştığınızda, gençliğini sarhoş geçiren arkadaşlarınızla fazla içmemiş olan ve daima güneş kremi kullanan arkadaşlarınız arasındaki farkı net bir şekilde göreceksiniz.

3. Akşamdan kalmak aslında berbat bir şey: Bunu bir gerçek olarak kabul ettiğinizde, daha az içmeye başlayacak ve ertesi sabah normal bir insan gibi dolaşacaksınız. Üstelik cildinizin sağlıklı duruşu muhteşem görünmenize yadrımcı olacak.

4. Arkadaşlarınızla dışarı çıkabilir ve yanlış bir şey yapıyormuş gibi hissetmeden alkolden uzak durabileceksiniz: Çarşamba gecesi arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda sırf onlar alkol alıyor diye siz de tüketmek zorunda değilsiniz. Ertesi sabah işe gideceğinizi düşünüp daha sağlıklı alternatiflere yönelmek, sizi yetişkinliğe bir adım daha yaklaştırır.

5. Yaşlanmak o kadar da kötü bir şey değil: Yaşlandıkça kendinizi daha çok sevecek ve kusurlarınızdan kurtulmaya çalışmak yerine, onları benimseyecek hatta seveceksiniz.

6. Kalp kırıklığı iyidir: Çünkü sonunda daima daha iyi biri ile karşılaşırsınız ve bu duygusal travma daha güçlü, daha akıllı ve daha ilginç bir insan olmanızı sağlar.

7. Size kötü davranan erkekler asla değişmezler: Olduklarından daha farklı bir şekilde davranmalarını bekleyip kendinizi yıpratmaktansa hemen bırakın gitsinler.

8. Sizden daha iyi olduklarını düşündüğünüz insanlar yüzünden endişelenmek hiçbir işinize yaramaz: Endişelenmeye değer olan tek insan sizsiniz. Başkalarının yaptıkları sizin için çok önemliyse, hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir.
  • 9. Ebeveynlerinizi sık sık arayın: Herkesin erken yaşta ebeveynlerini kaybetmiş arkadaşları vardır. Bu insanların hiçbiri, arkadaş gruplarındaki en şanssız insanlar olacaklarını düşünmezlerdi.

  • 10. 15 yaşında endişelendiğiniz şeyler çok saçmaydı: Mesela düz olmayan saçlarınızı her gün düzleştirmek, daima bikini ağdası yaptırmak ya da tükettiğiniz her kaloriyi saymak gibi şeyler 20'li yaşlarda kulağınıza çok saçma gelecek.

  • 11. Birkaç kilo almak ya da vermek çok da önemli değil: Kilonuzu saplantılı bir şekilde gözlemlemek, sağlığınız ya da çekiciliğiniz hakkında fikir sahibi olmanızı sağlamaz. Eğer kilonuz sağlık problemlerine neden olmuyorsa son derece kusursuz görünüyorsunuzdur!
    12. Hayat, hem harika hem de berbat dönemlerle doludur: Kulağa klişe gelebilir ama doğru. Başınıza ne zaman çok kötü bir şey gelse, sonrasında işlerin her zaman daha iyiye gidebileceğiniz bilirsiniz.

    13. İşten izin almak gözünüzü korkutmasın: İzin günleriniz olduğuna göre izne çıkmanızda hiçbir sakınca yok, değil mi? Patronunuz anlayışlı bir insansa, doktora gitmeniz gerektiği için ya da ailenizle bir hafta vakit geçirmek istediğiniz için kızmayacaktır. Eğer öyle biri değilse, hayat kısa, kendinize başka bir iş bulun.

    14. Para biriktirmek, şimdiye dek verdiğiniz en akıllıca karardı: 28 yaşındaysanız, banka hesabınızda gittikçe büyüyen bir para varsa, emekliliğiniz düzenli olarak yatıyorsa ve arkadaşınızın tüm parasını tasarım çantalara harcadığından bir emeklilik hesabı bile olmadığını duyduğunuzda, annenizin tavsiyelerine uyduğunuz için kendinizle gurur duyacaksınız.

    15. Berbat insanlarla dolu büyük bir gruptansa, iyi arkadaşların olduğu küçük bir grupta daha mutlusunuz: Yaşınız ilerledikçe hayatınıza dertten başka bir şey katmayan ve sizi mutsuz eden insanları tek tek çıkarmaya başladığınızı fark edeceksiniz. Yanınızda yalnızca birkaç iyi dostunuzun kalması sizi o kalabalık arkadaş grubunuzdan çok daha mutlu edecek.


    16. Rahat değilseniz, satın almayın: Son derece rahatsız bir çift topuklu ayakkabıya alışabileceğinize ya da biraz kilo verdiğinizde o küçücük elbiseye sığabileceğinize inanıp kendinizi kandırmayın. Yalnızca içinde mevcut halinizle rahat edebileceğiniz şeyler alın ve giyin.
  • 17. Başarmadan önce birçok sefer başarısızlığa uğrayacaksınız: Başarısızlık, asla başaramayacağınız anlamına gelmez. Yalnızca 'henüz'başaramadığınız anlamına gelir.
    18. FOMO (bir şeyleri kaçırma korkusu) gerçek değil: Evet, tüm arkadaşlarınız bilmem neredeki partiye gittiler, çılgınlarcasına içtiler ve sabahki kahvaltıda dün gece ne kadar çılgın şeyler yaptıklarını anlata anlata bitiremiyorlar. Korkmayın, orada olmadığınız için hiçbir şey kaçırmadınız.
    19. Şu deyişin doğru olduğunu anlıyorsunuz: Ergenlik yıllarınızda insanların hakkınızda ne düşündüklerini umursarsınız, 20li yaşlarda başkalarının hakkınızda ne düşündüğünü umursamazsınız, 30lu yaşlarda ise hakkınızda aslında hiçbir şey düşünmediklerini fark edersiniz.
 
Top