2023 Bilgisayar İçin Program Önerileri

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Web Tarayıcı: Opera Tarayıcısı ( ) Bu tarayıcısı Twitter, Facebook, Youtube, E-Devlet, Youtube Music, Teknosayir, PrimeVİdeo gibi olağan ve sürekli kullandığımız sitelere ziyaret için kullanalım. Önerdiğim Eklentiler: Channel Bloker, Youtube HD + FPS, Google Translate​



Mozilla FireFox ( ) Bu tarayıcıyı da webde gezmek, sörf yapmak at yarışları izlemek vs.. için kullanabilirsiniz. Sıkça gezinme geçmişini komple seçenekleri seçerek silebiliriz. Bir nevi maraba zihniyetiyle kullanabiliriz. Önerdiğim eklentiler: Video DownloadHelper, Browsec VPN - Free VPN for Firefox,

Tarayıcıları kullanıma göre ikiye ayrırsanız hesap güvenliğiniz çok daha sağlam olacaktır. Eğer işin kurdu değilseniz Windows Edge kullanmak saatlerinize neden olacak sıkıntılar doğurabilir güvenlik açısından. (TSciler yorumlarda kafamı ütülemeyin. Bu gönderi sizin için değil.)​


Windows İçin Programlar:

1.) Windows sisteminde, disklerde, sabit disk bölümlerinde silinmeyen, değiştirlemeyen dosyaların izinlerini açarak düzenlemenize veya silmenizi sağlar.

2.) SSD değilde SATA Harddiskler de ki dosyaların alana parçalı yazılmış olanlarını tek parça olarak birleştirmenizi ve yazma, okuma hızının yükselmesini sağlayan bedava program.

3.) Windows sisteminde program kurdunuz. Artıksız kaldırmak için kullanılan ve arayüzün de bir çok araç barındıran çok faydalı bedava türkçe arayüz programdır.

4.) Eski video uzantılarına sahip veya yeni codeclerle hazırlanmış videoları Cinema Home Media Player ile izleyebilirsiniz. Eski videolara sahip değilseniz kurmaya da bilirsiniz. (İndirenler Ful yazan paketi indirsin.)

5.) FxSound Bu program ile alternatif ses çıkışı sağlayan programdır. Bedava Türkçe arayüzdür. Windows mağazadan indirebilirsiniz. Mağaza arama çubuğuna FxSound yazarak kolayca kurabilirsiniz.

6.) ve Winrar Çok çok uzun yıllardır kullandığım dosya boyutlarını küçülten, büyük dosyaları bölen arşivleme programıdır.

7.) Bu 250 KB programcık tek tıkla Windows Sistem Geri yükleme noktası oluşturmanızı sağlıyor. Eğer Windows güç seçeneklerini kullanıyorsanız yer alan kısa yolları kullanarak tek tıkla güç seçeneğini vites gibi değiştirebilirsiniz.

8.) SD videoyu 4K ya yükseltme programıdır. Bedavadır. Ve özelleştirme seçenekleri çoktur. Açıkçası 2 haftadır kullanıyorum. Çok yüksek özellikli bilgisayar ister. 1 dakikalık 320p videoyu 1080p ye 2.5 saatte yükseltiyor.

9.) Windows Office programının açık kaynaklı ve bedava alternatifi olan program. Az yer kaplar ve seri çalışır.

10.) Ses düzenleme programı, Bedava ve Türkçe. Baya yeteneklidir.

11.) : Sağ tık menüsüne Güç seçenekleri listesini ekliyor. Yapmanız gereken şey çok basit. Uygulamayı indirin. Çalıştırın. Menü butonuna tıklayın. İlk seçenekte ki Sağ tıka ekleyip seçin. Bu kadar. Güç planları arasında kolayca değişim yapabilirisiniz.

12.) İnternet hareketlerini taskbar da gösterem mink bedava uyglama. Windows 11 desteği de mevcut.

Windows Arayüz Yardımcı Programları:

Senelerdir beğenerek kullandığım bu 3 programı da ekleyeyim. Nasıl GÖrünüyor ( )

İnternete baktığınızda baya uygun olduğunu görebilirsiniz.



Windows Tema değiştirme konusu ( )


Windows Yedekleme:

Windows sisteminde diski klonlamak veya tekli klasör dosyaları yedekleyebileceğiniz iki program.

Bu program WD ve Sandisk diskleri bilgisyarıana takıp kullanan kullanıcılarına bedava sunduğu programdır. Bedava. Kuruyorsunuz. Otomatik diski tanıyor takılı olan ve çalışmaya başlıyor. 8 çekirdekli bilgisayarın altı çekirdeklere sahip sistemde yavaş çalışacaktır. Ama disk yedekleme kurduğunuzda hiç anlamazsınız çalıştığını. Windows 11 desteği şuanlık yok. Ne yaparlar bilemiyorum.



(Steam de 50 TL lisansı) Bu programı deneyimledim. Güzel çalışıyor. Acronisten aşağı kalır yanı yok. Hem sistemde hem de WinPe yanı Live USB den çalışan sürümü mevcut. Yedek şifreleme, yedeklerken dosya ve klasörleri harici tutma, Maksimum sıkıştırma, Yedeğin dosyasını 1DVD boyutunda bölme, Seri çalışması, Wİndows 10 ve Windows 11 e optimize edilmiş olması insanı cezbediyor.
 
Top