• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

2022 Volkswagen Lamando L tanıtıldı

CANISIKILANADAM

Özel Üye
Özel üye
Yeni Lamando L, markanın diğer modellerinden ayrılan ön ve arka tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 2022 Volkswagen Lamando L, 2022 baharında Çin'de satışa sunulacak.

Ford dün Çin'de yeni Mondeo'nun tasarımını göstermişti. Şimdi gösteri sırası Volkswagen'e geldi. Alman otomotiv devi, yeni sedan modeli 2022 Volkswagen Lamando L'i görücüye çıkardı. Bu model de sadece Çin'de satışa sunulacak.

Volkswagen Lamando L dış tasarım


Volkswagen Lamando L özellikleriyle neler sunuyor?​

Lamando aslında tam olarak "Çin'in Jetta'sı" olarak anılıyordu ancak 2022 Volkswagen Lamando L ile işler bambaşka bir noktaya evrilmiş. Liftback gövde tipi ve özellikle öndeki matrix LED aydınlatmalarıyla bambaşka bir görünüm sunan modelin boyutları da 'L' takısından anlaşılacağı üzere büyümüş.

Yapılan açıklamaya göre Lamando L'in uzunluğu 4784 mm, genişliği 1831 mm, yüksekliği 1469 mm, aks mesafesiyse 2731 mm olarak ölçülüyor. Bu da her açıdan standart modele göre dişe dokunur biçimde daha büyük olduğunu gösteriyor. Lamando L'in ölçülerini Arteon ile kıyasladığımızda ise Avrupalı kardeşinden daha küçük olduğunu görüyoruz.

2022 Volkswagen Lamando L, grubun yeni Golf, Octavia, A3 ve Leon gibi modellerinde kullandığı MQB Evo platformu üzerine inşa edilmiş. Üstelik torsiyon çubuğu kullanan Avrupalı kuzenlerinin aksine Lamando L'de standart olarak multilink arka süspansiyona yer verilmiş.

Volkswagen Lamando L iç tasarım


Tasarıma baktığımızda, şekliyle elektrikli Volkwagen ID ailesini anımsatan LED farlar, onların arasında uzanan ışık şeridi ve aydınlatılmış logo dikkatimizi çekiyor. Tamponda ise boylu boyunda uzanan bir panjur ve kenarlarda dikey hava kanalları bulunuyor. Profilde 18 inçlik jantları ve kaslı yapısıyla dikkat çeken modelin arka bölümünde ise stoplar Peugeot 508 modelini akıllara getiriyor.

2022 Volkswagen Lamando L'in yaşam alanı Golf 8'e benziyor ancak birtakım farklılıklar da mevcut. Örneğin bitişik ekran tasarımı biraz daha farklı ve Golf'ün gösterge paneli üzerindeki siperlik Lamando L'de bulunmuyor. Bunun yanı sıra konsolun ortasındaki havalandırma menfezleri de biraz daha farklı. Aracın özellikleri arasında Beats ses sistemi, head-up display, sunroof, elektrikli ön koltuklar ve adaptif hız sabitleyici gibi donanımlar dikkat çekiyor.

Lamando L, 150 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 1.4 litre TSI üniteden güç alıyor. Üretilen güç ve tork 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman vasıtasıyla ön tekerleklere iletiliyor. Otomobilin 0-100 km/s hızlanması 8.5 saniye sürüyor. İlerleyen süreçte 2.0 litre TSI motor ile seçenekler ikiye çıkacak.

Yeni sedan model bahar aylarında VW-SAIC tarafından Çin'de satışa sunulacak.

Kaynak: DONANIMHABER
 

BaYBiLgE

Özel Üye
Özel üye
görsel olarak çok göze hitap etmiyor,yada bana öyle geldi..evet bana öyle geldi..:)) sanki olan bir modelmiş gibi bişeylere benzetiyorum ama çıkaramadım
 
Top