2021'in ilk 15 gününde beş gazeteci saldırıya uğradı

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

Ss1

Aksaray'da İzzet Tınmaz, Aydın’da Kıymet Sarıyıldız ile Murat Uçkaç, Ankara'da ise Afşin Hatipoğlu ile Orhan Uğuroğlu'na saldırı düzenlendi.
İstanbul - BİA Haber Merkezi
20 Ocak 2021, Çarşamba 14:16
Haberin / için tıklayın
Türkiye’de 2021'in ilk 15 gününde, gazetecilere yönelik beş fiziksel saldırı gerçekleşti.
İlk olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü arefesinde İlk Havadis gazetesi imtiyaz sahibi ve Anadolu'nun Sesi gazetesi haber koordinatörleri İzzet Tınmaz, Aksaray'da arabasını durduran kimliği belirsiz iki kişi tarafından sopalarla dövüldü. Tınmaz bileğinden ve belinden ağır şekilde yaralandı. Sağlık durumu iyi olan Tınmaz şahısları tanımadığını ve daha önce hiç görmediğini belirtirken saldırganlardan birisinin kendisine "Ben gazetecilere uyuz olurum" dediğini söyledi.
Aydın’da uyuşturucu satıcılığı suçundan tutuklanan bir kişiyi adliye önünde görüntüleyen gazeteciler Kıymet Sarıyıldız ve Murat Uçkaç, tutuklanan zanlının yakınları tarafından darp edildi. Gazeteciler olaydan sonra emniyete giderek saldırganlardan şikâyetçi oldu.

Soylu, kişisel nedenle olduğunu iddia etti​

Ülkü Ocakları’nın eski başkanı olan KRT TV programcısı avukat Afşin Hatipoğlu, 14 Ocak gecesi evinin önünde kimliği belirlenmeyen maskeli kişilerce saldırıya uğradı. Hatipoğlu saldırganların kendisine "Söylediklerine dikkat edeceksin" dediğini aktardı. Hatipoğlu saldırı sonrasında yaptığı açıklamada "Gerekli şikayetleri yaptım, hukuki süreci takip ediyorum. Türkiye'de yaşadığımı hatırlatan saldırganların kimler olduğunu ise merak ediyorum" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Hatipoğlu’nun kişisel nedenlerle saldırıya uğradığını iddia etti.

Uğuroğlu'na saldıranlar serbest​

Hatipoğlu’na yapılan saldırıdan bir gün sonra ise Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na saldırı düzenlendi. Uğuroğlu, arabasına bineceği sırada dört kişilik bir grubun sopalı saldırısına uğradı. Gazeteci hafif bir kol yaralanmasıyla kurtuldu. Gazeteciye yapılan saldırıyla ilgili olayın ardından 4 kişi gözaltına alındı fakat şüpheliler savcılık sorgularının ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alıntı
 
Top