• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kot Pantolon Modasi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Dalgalı kotlarla başlayalım

kot-modasi.jpg


Sezon modası dalga modelini yapmak için ihtiyacınız olan şeyler; küçük, yuvarlak bir obje (bardak ya da sos kasesi gibi), bir tebeşir ya da beyaz sabun ve makas. Yuvarlak kesim yapmak zor olabilir, eliniz alışkın değilse üçgen bir objeyle üçgen kesim de deneyebilirsiniz.

İpliklerle desenler oluşturun.

kot-modasi2.jpg


Belki biraz profesyonellik istiyor gibi görünebilir ama basit geometrik şekiller, kalp ve yıldız gibi desenleri basit seviyede dikiş bilen herkes uygulayabilir. Önceden kalemle çizmeyi unutmayın.

Kalın ipliklerle hareket katın.

Dilediğiniz renkte kalın bir iplik ve iğne ile kotunuzun istediğiniz bölgesini süsleyin. Örneğin yan kısımlara boydan boya çapraz dikiş geçebilirsiniz.

Paça ve cep gibi dikişli bölgeleri kaplayın.

Overlok makinesi ayağınıza geldi. İplik veya ince kumaş parçalarıyla geçeceğiniz şeritler kotunuza başka bir hava katacaktır.

Metal aksesuarlar dikin.

Zımbalar, minik metal aksesuarlar... Tahtakale'de binlerce çeşidi satılan bu ürünlerle pahalı mağazalardaki şık kotları birkaç liraya mal etmek mümkün.

Her yerde satılan asimetrik paçalı pantolonlara para vermenize gerek yok.

Çünkü bu en kolay uygulanabilen trend. Paçanın ön kısmını yuvarlak ya da sivri kesebilir veya paça kenarlarına küçük kesikler atarak yırtmaç yapabilirsiniz. Böylece kimsede göremeyeceğiniz bir pantolonunuz olur.

İnce kotlarınızda yaratıcı delikler açın.

Küçük yarım daireler keserek yuvarlak delikler elde edebilir veya kalemle istediğiniz şekli çizip düzgün bir şekil kesebilirsiniz.

Kendi yamanızı kendiniz yapın.

Her yerde her çeşit patch (yama) satılan bir dönemdeyiz. Ancak eski kumaş parçalarıyla siz de kendi yamanızı yapabilirsiniz. Dilediğiniz şekilde kesin, yapıştırın ve iyice ütüleyin; hepsi bu.

Cepleri kumaş kaplayın.

Eski bir baskılı/desenli tişörtünüzden kot cebinize harika bir kaplama yapabilirsiniz. Üstelik çok kolay, kumaşı cebin üstüne koyup cep çizin ve sonra da kumaşı kesip cebe yapıştırın ya da kenarlardan dikin.

Çengelli iğnelerle süsleyin.

En kolay yöntem bu olsa gerek. Kesik parçaları küçük iğnelerle birbirine tutturun veya sadece istediğiniz desenleri iğnelerle yapın.
 
Top