• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

2020 DGS ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM DGS takvimi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
2020 DGS ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM DGS takvimi

2020 sınavının ne zaman yapılacağını merak eden binlerce öğrenci konuyla ilgili detayları araştırıyorlar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tarihi belli oldu. Peki, 2020 DGS ne zaman yapılacak?





1

Öğrencilerin 4 yıllık lisans almak için girecekleri DGS sınavına yönelik araştırmalar son günlerde hız kazandı. Bu yıl yapılacak DGS ile önlisans derecelerini lisansa tamlamak isteyen adaylar, ÖSYM'nin açıkladığı sınav tarihini sorguluyor. İşte, 2020 DGS takvimi...





DGS SINAV TARİHİ
Koronavirüs önlemleri kapsamında ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi güncellendi. ÖSYM takviminde yer alan bilgilere göre; Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 9 Ağustos'ta uygulanacak.







DGS HAKKINDA





DGS HAKKINDA
Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.
 
Top