• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

2019 Yılında Şu Ana Kadar Avrupa’da En Çok Satan Oyunları Açıklandı

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
2019’da Avrupa genelinde en çok satan oyunlar listesi açıklandı. GfK Entertainment'in paylaştığı verilere göre listenin ilk sırasında ise efsane serinin son oyunu olan FIFA 19 yer alıyor.


Her yıl olduğu gibi bu yıla da damga vuran oyunlar oldu. Bir bilgi-analiz firması olan GfK Entertainment, 2019’da Avrupa’nın en çok satan oyunlarını listeledi. Listenin ilk sırasında ise çok şaşırmayacağınız bir oyun olan FIFA 19 yer alıyor. Zirve yarışında FIFA 19’a ise New Super Mario Bros. U Deluxe eşlik ediyor.
FIFA 19, 2018 yılının Eylül ayında piyasaya sürülmüştü. Çıkış tarihine rağmen FIFA 19; Call of Duty: Black Ops 4, God of War, Red Dead Redemption 2 gibi dev yapımları geride bırakmayı başardı ve açık ara bir farkla zirvede yerini aldı. Bu da FIFA’nın geçen yıllara rağmen oyuncu kitlesini halen daha artırdığını kanıtlıyor.
Fifa 19

FIFA 19 ve New Super Mario Bros. U Deluxe’un ardından 3. Sırada yılların eskitemediği oyun GTA V yer alıyor. GTA V, geçtiğimiz ay dijital yayın platformlarında da büyük bir izlenme sayısı almayı başarmıştı. Hatta online moduna getirdiği "Casino" özelliği ile birlikte de pek çok oyuncusunu tekrar geri kazanmıştı.



2019 yılında Avrupa’da en çok satan oyunlar
  1. FIFA 19
  2. New Super Mario Bros. U Deluxe
  3. Grand Theft Auto V
  4. Red Dead Redemption 2
  5. Days Gone
  6. Minecraft
  7. Mario Kart 8 Deluxe
Bu listelemede GfK Entertainment’in sadece fiziksel kopya satış sayısını baz aldığını belirtmekte fayda var. Yani PUBG gibi dijital ortamda satışı yapılan oyunlar bu listelemede yer almadı. Dolayısıyla bu listeleme tam olarak gerçeği yansıtmıyor desek yanılmış olmayız.
Son olarak ise listeleme için kullanılan veriler şu ülkelerden alındı: Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, İsveç, İsviçre, İspanya, Birleşik Krallık.
 
Top