2018 Hyundai Ioniq Hibrit Fiyatı ve Özellikleri

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Otomotiv dünyasının en hızlı gelişen markası Hyundai, tüm zamanların en teknolojik ve en yenilikçi hibrit teknolojisine imzasını atarak IONIQ modelini gün yüzüne çıkardı. Hyundai' nin yeni 2018 hibrit model Ioniq, siparişe açıldı. Teslimatlar ise yaz mevsiminde yapılacak.

Geçtiğimiz gün Kore’de gerçekleştirilen lansman ile tanıtılan IONIQ, Avrupa prömiyerini ise Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapacak. Hyundai IONIQ, elektrikli, plug-in benzinli hybrid ve elektrikli hybrid (HEV) motorun sadece tek bir gövdede buluştuğu dünyadaki ilk otomobil olma özelliğine de sahip.

2018 Hyundai Ioniq hibritte 141 beygirlik 1.6 litrelik motor bulunacak. Bu 103 beygirin 60 beygiri ise elektrikli motordan sağlanacak.Maksimum 178 km/s hız yapabilen model, 0-100 km/s hıza ise 10.6 saniyede ulaşabilecek.

Hyundai-Ioniq-Hibrit-2.jpg

Her geçen gün artan akaryakıt fiyatları ve aynı zamanda doğaya karşı sorumluluklar gözönüne alınarak geliştirilen Hyundai IONIQ, tamamen yeni bir platform ve esnek motor özellikleri sayesinde eğlenceli bir sürüş sağlıyor. Geleceğe yönelik etkileyici tasarımıyla Hyundai’nin geleneksel çizgilerine bambaşka bir bakış açısı getiren IONIQ, hibrid sınıfına üstün bir yakıt ekonomisi sunacak. IONIQ, sınıf liderliğini hedeflediğinden yakıt verimliliği haricinde konforlu iç mekanı, çekici tasarımı, eğlenceli sürüş özellikleri ve üst düzey donanımlarıyla da öne çıkıyor.

Hyundai-Ioniq-Hibrit.jpg

İleriki dönemde Türkiye' de de satışa sunulacak olan model, Hyundai' nin Türkiye pazarındaki ilk hibrit modeli olacak.Amerika' da 32.400 dolardan satışa sunulan 2018 Hyundai Ioniq, Türkiye' de büyük ihtimalle 100 bin TL dolaylarından satışa sunulacaktır.

Hyundai-Ioniq-Hibrit-3.jpg

IONIQ, coupe-benzeri siluetiyle de dikkat çekiyor. Hava akışını yönetmek için geliştirilen tasarımı sayesinde sınıfındaki en aerodinamik otomobillerinden biri olarak öne çıkıyor. Sadece 0.24 gibi olağanüstü bir Cd değeri sunabilen otomobil, bunu aktif ve pasif aero özellikleriyle birleştiriyor.

Müşterilerinin çeşitli yaşam tarzlarına uygun olarak geliştirilen IONIQ, akıllı telefon kullanıcılarının büyük çoğunluğu için Catering, Apple CarPlay ve Android Auto dahil olmak üzere bir çok gelişmiş konfor, rahatlık, güvenlik bağlantı özelliklerini bir arada sunuyor. 7-inç TFT bilgi ekranıyla takip edilebilen hibrid sisteminin yanı sıra multimedya ünitesi de kokpitteki bu teknolojik ekrandan yönetilebiliyor.

Yüksek teknoloji ışığında üretilen Hyundai IONIQ, yenilikçi ve geleceğe yönelik aktif ve pasif güvenlik özellikleriyle de sürücü ve yolculara maksimum koruma sağlıyor. Arka Çapraz Trafik Uyarısı ile Acil Fren, Şerit Takip/Ayrılış Uyarı ve Kör Nokta Algılama sistemleriyle herhangi bir olası kazayı önlemek için sürücüsüne yardımcı oluyor. Gövdesinin yüzde 53’ü gelişmiş yüksek mukavemetli çelikten üretilen otomobil, ayrıca sürücü için yerleştirilen diz hava yastığının yanı sıra yedi hava yastığını daha donanım listesinde bulunduruyor.

Elektrik gücü sabit mıknatıslı bir senkron motor tarafından üretilen IONIQ, özellikle yakıt verimliliğini sağlamak için geliştirildi. Bunu elde etmek için motor parçalarının kalınlığının azaltılması için dikdörtgen kesitli bakır bileşenler ile yüzde 10 civarında optimizasyon elde edildi. Hyundai mühendisleri geleneksel nikel-metal hidrit piller yerine IONIQ’te Lityum-Ion Polimer bataryaları kullanarak mükemmel bir alt bellek hassasiyeti elde ettiler. Bir bakıma hızlı ve üstün şarj özelliğine sahip otomobil ayrıca maksimum performansı da sürüş esnasında göstermiş oluyor. Yolcu kabini ve bagaj bölmesine yerleştirilen bataryalar kullanışlılıktan ödün vermezken aynı zamanda ağırlık dengesinde de olumsuz bir durum oluşmuyor.

Hyundai IONIQ’in bir diğer ilk ve önemli özelliği de geri dönüşümlü malzemelerden ya da çevre dostu malzemelerin yenilikçi kullanımıyla üretilmiş olması. Örneğin, kapıların iç tarafındaki kapakları toz ahşap ve volkanik taş bileşenlerden oluşan geri dönüşümlü plastikten imal edildi. Bu geri dönüşümden elde edilen plastik malzeme, normal materyaller ile aynı kaliteyi sunarken ayrıca ağırlığı da yüzde 20 civarında azaltmaya yardımcı oluyor.

Otomobilde bulunan ECO-DAS (Çevre Sürüş Asistanı Sistemi) sayesinde mümkün olduğunca verimli bir kullanım sunulmuş oluyor. ECO-DAS uydu navigasyon sistemi ve mevcut trafik düzeyleri belirlenen sürüş güzergahını değerlendirerek yakıt tüketiminin minimum seviyede gerçekleşmesine yardımcı oluyor. Sistem, en verimli şekilde pil şarjını da yaparken ayrıca gerekli durumlarda da ekstra motorun devreye girmesini sağlıyor. Kısacası IONIQ, hem benzin gücünü, hem de elektrik gücünü bir araya getirerek uyumlu şekilde çalıştıran bir sisteme sahip.

Sürücü odaklı ve konforlu bir otomobil oluşturmak için hedefine ödün vermeden yönelen Hyundai, geleneksel çelik seçeneğine kıyasla 12.4 kg kilo daha hafif alüminyum kaput ve bagaj kapağı kullanıyor. Hafif bileşenlerin kullanımı ve daha kompakt optimize yapı nedeniyle IONIQ, diğer Hyundai modellerinden yüzde 25 civarında daha hafif. Ayrıca 750 litrelik bagaj hacmiyle yakıt tüketimine önem veren ailelere muazzam bir yükleme kapasitesi de sunuyor. Hyundai IONIQ, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldıktan sonra 2016’nın ikinci yarısından itibaren Avrupa pazarında da satışa sunulacak.
 
Top