2016 'da Ehliyetler Değişiyor

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Yeni Ehliyetler (yeni sürücü belgeleri) 2016 yılı ocak ayından itibaren verilmeye başlayacak.


Yeni sürücü belgeleri için vatandaşlardan şu belge ve işlemler istenecek
  • Tek hekimden alınan 'Sürücü olur' sağlık raporu,
  • 1 biyometrik fotoğraf,
  • Parmak izi,
  • Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren ödendi belgesi.
Vatandaşlar bu belgelerle emniyet müdürlüklerinin trafik tescil şube müdürlüklerine başvuracak.

2mKdDVn.jpg



POSTAYLA TESLİM EDİLECEK

Yeni tip ehliyetler tek basım merkezinde basılıp sürücülerin adresine postayla gönderilecek. Yeni tip sürüsü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak. Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek. İlk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecekler.

Eski Ehliyetini 5 Yıl İçinde değiştirmeyenin ehliyeti iptal olacak

Eski ehliyetler yenisi ile değiştirilecek.2016 yılı ocak ayından itibaren yeni ehliyetler dağıtılmaya başlanacak. Eski ehliyetinizi değiştirmek için 15 tl para, iki fotoğraf, ikametgah bilgisi, parmak izi ve aile hekiminden alacağınız sürücü olur raporu ile başvuracaksınız. Yeni ehliyetiniz kargo ile adresinize gelecek. 1 Ocak 2016'dan itibaren 5 yıl içinde eski ehliyetinizi değiştirmek için müracaat etmediyseniz eski ehliyetiniz iptal olacak.

Ömür Boyu Ehliyet Dönemi Son Buluyor

Kayseri Valiliği Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgelerinin 1 Ocak 2016’dan itibaren değiştirilmeye başlanacağını açıkladı.
 

bivatandaş

İnşirah İnşirah İnşirah
Özel üye
Türkiyedeki en büyük sorunlardan biri olan şu trafik keşmekeşliğine faydası olur umarım.Milletimiz bunada bi cin fikir üretmese tabi:D
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bir hatırlatma...

Mevcut ehliyetlerinizi değiştirmek isterseniz;
  • Sağlık raporu,
  • 2 biyometrik fotoğraf,
  • Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren ödendi belgesi
ile birlikte emniyet müdürlüklerinin trafik tescil şube müdürlüklerine başvuracak.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
1 Şubat itibariyle randevum var ehliyeti değiştiriyorum üstelik bir ilçeden aldın randevuyu. Merkezde en erken Mayıs ayına randevu var. :)
 
Top