• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

2012'nin teknolojik 'en'leri 2012'nin teknolojik 'en'leri

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Yenilikçi: Yandex
Rusya’da bir numaralı arama motoru Yandex, geçtiğimiz yıl ilk yatırım ülkesi olarak Türkiye’de Türkçe hizmete girdi. Arama hizmetinin yanı sıra, sokaklara kadar trafik bilgisi sunan harita hizmetiyle de büyük ilgi gördü. Google’ın Türkiye’de bir türlü başlatmadığı trafik bilgisi ve sokak görünümünü sunması ve sınırsız e-posta kapasitesi Yandex’in yenilikçi yüzünün kanıtlarından biri.

ULwAu.jpg


Kullanışlı: Konuşma tanıma

Kara Şimşek’le konuşarak anlaşan Michael gibi otomobilimizi konuşarak yönetme teknolojisine ne kadar yakın olduğumuzu Apple’ın iPhone’la sunduğu Siri sayesinde gördük. Konuşma tanıma teknolojini hayata uyarlayan önemli uygulamalardan Siri, “Karnım acıktı ve şöyle güzel bir spagetti fena olmazdı hani” dediğinizde bulunduğunuz konuma yakın İtalyan restoranlarını size öneriyor. Google’un sesli araması da bir başka önemli hizmet.

bglVx.jpg

Fantastik: Esnek ekranlar
Telefon, tablet, bilgisayar ve televizyonlar için ekran teknolojisinde gelinen son nokta, esnek ekranlar neredeyse kâğıt kadar ince ve her alanda kullanıma hazır durumda. Bükülebilir arayüzler sayesinde telefon veya tableti bükerek sayfa üzerinde gezinebilirsiniz.

I4uOa.jpg


En Hayal Kırıklığı: Google+
Google’ın sosyal medya konusundaki açılımı Google+, fazla talep görmedi. İnternet insanı Twitter ve Facebook’ta olduğu gibi içerik paylaşma konusundaki hevesini Google+’ta göstermedi. 2012’nin en büyük hayal kırıklığı olarak listemizde yer buldu.


YSS1K.jpg


Hızlı: Fiber İnternet
Dünyanın gelişmiş ülkeleriyle birlikte, Türkiye’de de süper hızlı internet erişimi konusunda yatırımlar 2012’de büyük çıkış gösterdi. TTNET ile Turkcell Superonline’ın bu alandaki yatırımları hizmet olarak kullanıcılarla buluştu. 100 megabit indirme hızı sunan fiber internet kapasitesi, kısa süre önce 1000 megabit gibi inanılmaz bir boyuta yükseltildi.


XJrKn.jpg

Ekonomik: Bulut
Teknoloji kullanıcısının en önemli sorunlarından disk kapasitesi mevzusuna kalıcı çözüm ‘bulut bilişim’den geldi. Tüm dünyada esen ‘cloud computing’ fırtınası, tüm dijital içerikleri bulutta depolama ve her cihazla kolayca erişme imkânı sağlıyor. DropBox, Amazon, Google, Microsoft ve Oracle gibi küresel teknoloji devleriyle birlikte, ülkemizde de bulut hizmetleri sunan şirketler ortaya çıktı.

YxPY8.jpg
 
Top