• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

2012 Nokia Modelleri

2012'de 12 Nokia bombası

Nokia'dan, 12 tane WP7'li telefon.

Geçtiğimiz aylarda Microsoft ile olan ortaklığını duyuran Nokia, ortaklığın başladığı günden beri Windows Phone 7 işletim sistemi yüklü akıllı telefonlar yapmaya koyuldu. İşte bu çalışmalar, 2012'de tam 12 adet WP7'li akıllı telefon olarak sonuç verecek.

12 tane cep telefonunu bir arada pazara sürmek biraz garip görünebilir. Nokia'nın cihazların tanıtımını nasıl yapacağı henüz bilinmiyor. Rus kökenli Mobile-Review sitesinden alınan bilgilere göre, Nokia öncelikle ürettiği ilk 4 adet WP7'li telefonu tanıtacak. Bu tanıtımın ise 2011'in sonunda ya da 2012'nin başında gerçekleşmesi bekleniyor. Nokia'nın çıkaracağı bu modeller için ise W7-xx şeklinde bir isimlendirmeye gidilmiş. Örneğin, üretim aşamasında olan ilk WP7'li telefon için W7-01 kodu kullanılıyor.

WP7'li telefonlarının hepsinin birbirine benzer olacakları söylenirken, belirgin farklarının ise sadece dış görünüşte ufak değişiklikler olacağı belirtiliyor. Aynı işlemciyi ve aynı parçaları kullanan modellerin ana gövdelerinin üreticisi ise Qualcomm. Sene sonuna kadar daha değişik tasarımlı bir kasa sunacak olan Qualcomm, bu değişiklikle birlikte değişik işlemcilerin kullanılmasını ve farklı tasarımların oluşturulabilmesine olanak sağlayacak.

Prototipler tıpkı eski telefonlar gibi

Mobile-Review'daki makalenin yazarının kullandığı prototipin Nokia X7'nin değişik bir versiyonu olduğu ve prototipte AMOLED ekran yerine WVGA ekran kullanıldığı belirtiliyor. Ayrıca QSD8250 yonga setine sahip olan prototipin, htc Mozart'ı andırdığı da izlenimler arasında.

8 MP kameraya sahip olduğu düşünülen prototip, flaş ve otomatik odaklanma (auto-focus) özelliklerini de içeriyor. Otomatik odaklanma özelliği, Symbian işletim sistemli telefonlardan özellik bakımından ayırt edilebilinmesi için Nokia'nın ürettiği her WP7'li telefonda bulunacak.

Bir diğer prototipin ise E72'ye benzediği belirtiliyor. Belki de üzerine WP7 yüklenmiş olan bir E72 olan prototip, QWERTY klavyeye sahip ve telefonu iş için kullananlara yönelik. Tasarımı ise detaylı olarak henüz bilinmiyor.

Başka bir protorip ise yine üzerine WP7 yüklenmiş olan bir telefon, N8. N8, bilindiği gibi 12 MP'lik bir kamera özelliğine sahip, bu da bu modelin satış aşamasında en öne çıkan özelliği olacak gibi görünüyor. Bu prototipin, WP7'li telefonlar içerisinde "amiral gemisi" yapılmasının düşünüldüğü ise yine belirtilenler arasında. Hatta bunun için telefonda çift çekirdekli bir işlemci ve onun yanında Adreno 320 GPU kullanılması bekleniyor.

Son prototipin ise ucuz parçalar kullanılan dokunmatik ekranlı bir telefon olduğu belirtilirken, Nokia'nın bu telefon ile giriş seviyesi kullanıcılarına hitap etmesi bekleniyor.

Finlandiya'da üretimini gerçekleştire Nokia şirketi bu günlerde cirosunda büyük düşüşler yaşamakta.Nokia rakiplerinin de ciddi anlamda kaliteli telefonlar geliştirmesiyle piyasada ki tek elliğini kaybetti.Blackberry, Apple Iphone ve HTC gibi markalar şu an dünyada en çok tutulan cep telefonu markası halinde.Nokia duruma engel olmak için bazı çalışmalar yapmakta.

Pembe Nokia N8

Etkinlikte ilk dikkat çeken konu, uzunca bir süredir konuşulan ve Nokia tarafından da doğrulanan pembe Nokia N8′in tanıtılması oldu. Symbian Anna ile çalıştığı görülen cihazın önemli düzenlemelere kavuştuğu belirtildi.

Pazar payı son 14 yılın en düşük seviyesine gerilediği belirtilen Finlandiya'nın mobil iletişim devi Nokia, üst ve orta segmenti olduğu kadar alt segment ürün portföyünü de desteklemeye devam ediyor. Firma kısa süreli bir sessizlik sürecinin ardından karşımıza bütçe dostu yeni bir modelle çıktı: X1-01

Nokia yeni modeli X1-1 ile karşımızda. Bu yeni telefon daha önce Nokia tarafından tanıtılan X1-00 modeli ile aynı görünüme sahipler. Br çok özelliği ve tasarımı birebir aynı. İki model arasındaki tek fark X1-01 ‘in çift sim kart desteği sunması. Yani aynı andak iki tane hattı bu telefonda kullanabiliyorsunuz.

Yakın zamanda Güney Amewrika ve Asya'da satışa çıkacak olan bu telefonun bir kaç ay içinde Türkiye'de de satışa çıkması bekleniyor. Fiyatına gelince 34 Euroluk bir satış fiyatı var.

Özellikleri

1. 8 -inch ebatında ve 128 x 160 piksel ekran çözünürlüğe sahip
Fener görevi gören mini led ışık
Her türlü kulaklığa uygın 3.5 mm jak
Kendisinden beklenmeyecek derecede güçlü hoparlör 106 phon ses gücü var.
Arttırılabilir hafıza Micro SD desteği
FM radyo
yaklaşık 13-14 saat konuşma , 43 saat civarında bekleme süresi
36 saat kesintisiz müzik dinleyebilme
 
Top