2011 Gelin Saçı ve Modelleri

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Gelin Saçı Modelleri
Gelin Saçı Gelin Başı Modelleri
2012 Gelin Saçı Modelleri

Gelin saçı yapılırken öncelikli olarak saç üzerinde kullanılacak olan aksesuarlar çok önemlidir. Tercih edilen gelinliğe uygun olarak önceden seçilmiş aksesuar ve duvak, saç yapımında yönlendirici etkiye sahiptir.

t3DiZiW.jpg


Duvağın şekli çok önemlidir. Örneğin, rahibe duvak diye adlandırılan duvak seçilirse, saç tamamen arka plana atılmış olur. Çok güzel bir topuz yapılsa da duvağın altında kalacağından gözükmez.

oKFGGId.jpg


Saçı ön plana çıkarmak istiyorsak; duvak, kesinlikle ensede ya da biraz yukarıda olmalıdır. En fazla tepede kullanılabilir.

qXnh1vb.jpg


Duvak şekline karar verdikten sonra gelinliğin modeli ve dekoltesi, saçı şekillendirmede bizlere yardımcı olur.

4zIhzWO.jpg


Eğer gelinlik sade ise düz hatlı, derli toplu ve tepede olan topuzlar tercih edilmelidir.

HSCG6mA.jpg


Gelinlik hareketli ve şatafatlı ise, son zamanlarda rağbet gören yarı dağınık, her an bozulacak gibi duran romantik topuzlar tercih edilmelidir.

hbAI4U9.jpg


Kısa saça sahip olan gelinlerde yapılacak olan en doğru tercih dağınık topuzdur.

IOyzl54.jpg


Duvak ve saçın şekli ortaya çıktıktan sonra sıra geldi aksesuar seçimine. Saça konulacak taç ya da çiçek fazla büyük olmamalı, zarif bir şey tercih edilmelidir. Yüz şekli de düşünülerek, seçilmiş olan aksesuar topuza uygun bir şekilde yerleştirilmelidir.

hzFPpS8.jpg


İnce ve uzun bir yüze sahip olan gelinin saçını tepede toplamak yanlış olur. Bu noktada taç yerine kesinlikle kulak üstü çiçek tercih edilmelidir.

U6id9XQ.jpg


Sivri ya da üçgen bir yüze sahipseniz, çene aşağısından veya kulağın arkasından sarkan tutamlar saç yapımında bize yardımcı olur. Bu stil ince boyunlarda da tercih edilebilir.

Vj06fa4.jpg


Yuvarlak veya geniş yüze sahip olanların saçı fazla dağınık olmamalıdır. Daha düz hatlı veya başın tepe noktasında toplanılan saçlar geline ayrı bir zarafet katar.

L9fK2i0.jpg


Kır düğünü için maşayla şekillendirilmiş, dalgalı ya da açık bırakılan saçlar tercih edilmelidir.

U8bEL3t.jpg
 

Top